Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Blöjfri – dag 2, på utflykt!

Lästid: 2 min

Hur gick det med Tilda igår då vi var ute hela dagen? Vi var på Universeum och hemma hos Emma och grillade.

Jag vill gärna säga att det gick hur bra som helst helt UTAN blöjor! Vi var lite oroliga men jag vill lita på att Tilda vill och kan klara att vara blöjfri. Hon är redo. 

Jag packade med fyra par byxor (och några blöjor ifall byxorna skulle ta slut). Måns frågade Tilda ändå “Vill du inte ha blöja? Är du säker att du inte ska ha blöja?”. Som tur var så envisades Tilda med att hon ska ha trosor och gav Måns ett skarp “nej, trosor!”. Bra där!

Tilda kissade på morgonen i blöjan runt kl.8 innan vi skulle gå. Hon fick ha blöjan på natten och det visste hon mycket väl för hon påminde oss vid läggdags med “jag får ha blöja när jag sover”. Hon har slutat kissa på natten i säkert över en månad nu. 

Vi frågade henne varje kvart om hon ville kissa. Hennes svar var alltid nej, inte kissa, kommer ingen kiss eller tillslut INTE KISSNÖDIG! Hon tyckte nog att vi var tjatiga. 

Inne på Universeum ville hon plöstlig följa med mig och Emma och kissa och det hade gått 2-3 timmar efter första morgonkisset. Vi gick till skötrummet och jag hade Prim i bärselen. Det fanns ingen toalettstol för barn som på Ikea men det var inga som helst problem. Tilda ville sitta på vuxentoastol. Jag hjälpte Tilda att dra ner hennes tajta byxor. Sedan lyfte jag upp henne och hon satte sig på stolen och jag fick hålla i henne så att hon inte skulle trilla i toaskålen. Och det kom kiss, en lång en. Hon måste har hållit sig till kl.11. 

Busungarna på Universeum igår!

Vi lämnade Universeum runt kl.12 och åkte hem och hämtade lite mat mm. för att vi skulle grilla hos Emma. Tilda ville inte kissa innan vi skulle gå och jag frågade om hon ska kissa hos Lucas. Svaret var ja. 

Hon kissade tre gången hos Lucas,  på golvet i Lucas rum och på balkongen. Tilda blev då så ledsen och kissade på sig båda gångerna när hon lekte med Lucas. Det är väl vanligt att de kissar på sig när det är många känslor på samma gång. Sedan kissade hon i toaletten och då ville hon att pappa skulle följa med. Måns fick hjälpa henne och när hon stod på pallen med byxor av så ville hon att pappa skulle gå ut. Vi stod utanför badrummet och lyssnade och väntade. Hon ropade på pappa att han skulle komma in igen och hjälpa henne sätta sig på toastolen. Det gick hur bra som helst! 

När hon vill och känner att hon är kissig så säger hon till. Igår vid läggdags så ville hon först sova utan blöjan men innan hon skulle somna så ville hon ta på sig blöjan. Hon hade kissat innan hon lade sig och inte kissat nåt i blöjan förrän hon vaknade. 

Det ser ljust ut med att få henne att bli blöjfri! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge