Summeringen av dagens potträning då. 

Vi har försökt potträna Tilda en tid nu men det är nu det ska hända på allvar! 

Vi köpte ju trosor och hon fick välja ut själv. Hon ville ha på sig trosor direkt vi kom hem. Hon satte de på huvudet och sa att hon lagade mat…trosor som kockmössa? Why not. Hon ville gå på pottan, själv…och utan att har kissat på sig. MEN efter att hon besökte pottan då allting gick sååå bra då kissade hon på sig vid två tillfällen, som tur var så var det på golvet båda gångerna. Jag har sagt till Måns att vi ska inte göra stor grej av att hon kissade på golvet för hon kanske inte vill fortsätta eller så kissar hon inte alls. 

Sedan kom hon och påminde mig ”mamma, jag får ha blöja när jag ska sova!”. Hon kissar nästan ingenting på natten nuförtiden. Inatt får hon ha blöjan på sig. 


Tilda kan, om hon vill! Förra sommaren bajsade hon till och med i pottan hos farmor och farfar! (Bilden från förra året,  inlägget här!) Då tog hon in pottan till den lilla toan, stängde dörren och satte sig själv på pottan med en bok som hon kollade i! Som om hon var van och visste precis vad hon gjorde och hur man skulle göra! 

Sedan tappade hon intresset för att gå på pottan och jag misstänker att det var den nya förskolan och allt kring det som hon tyckte var jobbigt. Nu var det kanske tack vare kompisarna på förskolan som också har trosor och kalsonger så det ville hon också ha. Har man trosor så går man på pottan, det förstår hon. 

Imorgon ska vi upp tidig och till Universeum. Får se hur många gånger hon kommer kissa på sig för det kommer bli en utmaning.