Okategoriserade

Blöjfri – dag 1

Summeringen av dagens potträning då. 

Vi har försökt potträna Tilda en tid nu men det är nu det ska hända på allvar! 

Vi köpte ju trosor och hon fick välja ut själv. Hon ville ha på sig trosor direkt vi kom hem. Hon satte de på huvudet och sa att hon lagade mat…trosor som kockmössa? Why not. Hon ville gå på pottan, själv…och utan att har kissat på sig. MEN efter att hon besökte pottan då allting gick sååå bra då kissade hon på sig vid två tillfällen, som tur var så var det på golvet båda gångerna. Jag har sagt till Måns att vi ska inte göra stor grej av att hon kissade på golvet för hon kanske inte vill fortsätta eller så kissar hon inte alls. 

Sedan kom hon och påminde mig “mamma, jag får ha blöja när jag ska sova!”. Hon kissar nästan ingenting på natten nuförtiden. Inatt får hon ha blöjan på sig. 


Tilda kan, om hon vill! Förra sommaren bajsade hon till och med i pottan hos farmor och farfar! (Bilden från förra året,  inlägget här!) Då tog hon in pottan till den lilla toan, stängde dörren och satte sig själv på pottan med en bok som hon kollade i! Som om hon var van och visste precis vad hon gjorde och hur man skulle göra! 

Sedan tappade hon intresset för att gå på pottan och jag misstänker att det var den nya förskolan och allt kring det som hon tyckte var jobbigt. Nu var det kanske tack vare kompisarna på förskolan som också har trosor och kalsonger så det ville hon också ha. Har man trosor så går man på pottan, det förstår hon. 

Imorgon ska vi upp tidig och till Universeum. Får se hur många gånger hon kommer kissa på sig för det kommer bli en utmaning. 

2 thoughts on “Blöjfri – dag 1

  1. Hej Söta!
    Jag är långt ifrån någon expert på detta, men när Vincent skulle sluta gick det så galet bra och enkelt. Sedan en bra tid tillbaka hade han inte kissat i blöjan på natten så anade att det kanske var dags. Du vet hur de säger att de kommer till ett ställe där de är redo, well, Vincent måste varit där! Jag förklarade att vi var tvugna att sluta och att han skulle säga till när han behövde kissa. Körde dag och natt pang bom och vi hade en eller två olyckor. Det hände på dagen! Så fuskigt enkelt! Då var han strax över två och ett halvt!

    1. Hej! Ja haha det låter busenkelt men det är nog lättare när de inte behöver ha mycket kläder på sig. Jag växte upp utan blöjor och enligt min mamma så lärde jag mig tidig. Tre dagar att kissa och tre dagar utan nappflaskan.

      Här väntar vi på att barnen ska vara redo och inte tvinga dem. Det går att lära de om man har tålamod och vissa barn funkar lättare än andra. T tjatar inte alls om att ha blöjor på dagtid och nu dag 3. Tror hon tycker att det är skönt utan blöjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge