Vi är jätteglada för Tildas skull att hon har varit blöjfri sedan dag 1 när vi köpte trosor till henne, och det var ju i förra fredag men sedan dess har hon inte visat att hon skulle vilja bajsa. Självklart var vi bekymrade. Varje gång vi har frågat om hon vill bajsa så var det nej, inte alls intresserad. I hela 8 dagar hade hon hållit sig!

Igår köpte jag Microlax. Jag läste på Barnakuten.se att Klyx skulle vara skonsammare för barnmage än Microlax. När jag stod i Apoteket så visade det sig att Klyx är jättestor när expediten tog fram en för att visa. En stor dos är ju 125 ml. Snackar om en rejäl tarmsköljning! Nej det fick bli Microlax, bra att ha i fall vi skulle behöva. Vet inte heller om hon skulle gå med på att vi (=jag) kör lavemang på henne. Jag tänkte att så länge Tilda är pigg så är det inget att oroa oss över och jag ringer BVC på måndag om bajset inte har kommit ut. 

Hamburgare till middag

(Rond 1) Runt kl.19 visade Tilda plöstligt att hon ville bajsa. Hon var ledsen och ropade ”blöja, jag vill ha blöja”. Jag gav inte Tilda blöja på direkten och kom med pottan till hennes sovrum. Hon var sååå ledsen och hon fick ha blöjan men hon måste sätta sig på pottan också. Det gjorde hon. Jag satt med på golvet och vi småpratade men jag försökte prata med henne om att bajsa. Efter en kvart så kom det nåt. Tilda satt kvar på pottan och kämpade med att bajsa i blöjan tills hon sa att hon ville stå och gömma sig. Då gick jag ut och stängde dörren så hon fick vara i fred och 5 min senare var hon klar. Hon kom ut med leksaker och var som vanlig igen. Pappa fick hjälpa henne med den stora bajskorven. Vi berömde henne och väntade på nästa bajsning. 

(Rond 2) Den kom runt kl.21  efter att hon proppade i sig fem skivor vattenmelon. Vätska är bra och det hjälpte. När Tilda kände att hon ville bajsa den här gången då grinade hon lite först och ropade ”potta!”. Då fick hon följa med mig och vi gick hand i hand till badrummet. Tilda drog ner brallen själv och satte sig. Ingen protest alls! Det gick ju hur bra som helst! 

Jag påminde henne om den gången förra sommaren när hon bajsade hel själv hos farmor. När hon tog med pottan in till toan, stängde om sig, satte sig på pottan och läste och bajset kom. Jag var också tydlig med att hon fick blöjan men nästa gång skulle det bli potta. Jag frågade henne om hon inte tyckte att det var bra och skönt att bajsa i pottan och hon höll med. Hon var så stolt och sa ”min mage är mjuk nu, jag masserade magen och bajsade, jag har inte ont mer”. Det blev två bajs-klistermärken och de har hon inte fått sätta i Pottkalendern innan. 


Vi hade gett Tilda max dos av Laktulos i vällingen i flera dagar och vi får fortsätta med det nu framöver eftersom hon är väldig trög i magen. Hon får dricka fullkornsvälling för ettåringar som inte innehåller massa socker.