Hej Oktober!… vart tog september vägen? Det kan man ju undra… i alla fall här i bloggen. Nästan noll blogginlägg på hela månaden. Så detta inlägg ägnar jag lite tid åt att skriva om bloggen, bloggandet, Instagram…”Mitt MEDIAHUS”.

Och nej, jag hade inte tänkt sluta blogga så du slipper mig inte så lätt haha! Bara för att det blev lite pauser, idétorka eller tekniska problem så kommer bloggen att finns kvar (så länge jag har råd att driva den som fristående och styr reklam själv). Det händer massor ”bakom” bloggen men det du ser är bara vad jag lägger upp på första sidan. Man kan väl säga med ett gammalt IT-uttryck WYSIWYG – What You See Is What You Get… OCH det som inte ligger online för syns skull har aldrig hänt haha!

Prins Carl Philip (Foto: Pontus Lundahl/TT)

Jag kan berätta att jag hade inte något särskilt syfte när startade bloggen, inte heller tänkte jag på att jag skulle tjäna pengar, sälja reklamplats, bli kallad influencer eller starta eget företag för just bloggen. Det skulle bara vara en mammablogg och dokumentation av vår Thailandsresa med Tilda som var 10 månader bebis. Vem skulle ana att jag har drivit bloggen i snart 6 år! Min tidigare blogg var så tråkig och det var mest som en dagbok eller klagovägg under den tiden jag var i Wales. Wales var 10 år sedan.

Med tiden så har bloggen fått ett syfte. Jag hade ett mål när det kommer till att förvandla bloggen till en matblogg. Jag är kanske redan ”Hela Sveriges Thaimorsan” som varumärke, som svarar på frågor och delar med allt om mat och främst om thaimat (även jag är inte bäst och frågar morsan min när jag blir osäker).

Barnen och Måns får också utrymme men helst i samband med mat och matlagning. Det här med att exponera sina barn i sociala medier du vet, ett hett ämne men jag lovar att nuförtiden så så fort jag ska ta bilder på maten så vill de vara med. Siktar jag mobilkameran på de så börjar de prata och berätta om vad de gör.

Instagram

Instagram har jag haft sedan Instagram startade och jag minns att jag postade min första bild där… som var en matbild, inte så otippad ?  Instagram har fått mycket mera utrymme och där gör jag olika matlagning tutorials. Egentligen borde jag lägg över allting till bloggen för om Instagram skulle läggas ner nån dag (inte för att jag tror det kommer hända snart) så har jag bloggen som jag ÄGER. Detta har min goda vän Johanna upplyst mig. Allt vi lägger till på Instagram eller Facebook har de rätt att äga eftersom man använder deras plattform.

Bloggen är MITT MEDIAHUS kan man säga och den driver jag hel själv.

Så vilka ändringar i bloggen kommer du att få se och ta del av? Jag är just nu lite överallt och måste fokusera. Det finns massor med saker, ämnen och inlägg jag har skrivit som ligger i utkastkorgen…säkert över 100 inlägg som skulle kunna dammas av och får stjärnglans. Jag vill att de flesta av mina blogginlägg ska vara värdefull för alla parter, evergreen är uttrycket…något som består i flera år som t ex recept.

Inlägg om barnen har jag kvar men jag har också rensat en del. De inläggen var som en dagbok och kan vara kul för de att läsa. Dock lite synd om Penny för det är inte lika väldokumenteradom henne som första barnet Tilda, lika så med fotoalbum eller filmer på Youtube. Varje gång vi kollade på Youtube så ville de kolla i vår Thaimorsans kanal (där jag lagt många av filmer under privat) och Penny frågade ”var är jag?”… Tilda bara ”du fanns inte då?”. Penny blev antingen arg eller ledsen för det.

Ja så går tankarna.