Det var två veckor sedan Johanna hade sin ”klockan sex hos mig”-middag, ett kul middagsprojekt som alla har nu kört utom jag för jag blir sist ut. Emelie drog igång med sin kväll i oktober, sedan missade jag Pernillas då jag var i Thailand i november och Martina hade sin i december. Johanna i mitten av mars och jag blir sist ut och kan fortfarande inte bestämma mig för ett datum, eller vet när jag kan köra ut Måns och barnen haha! Men jag tror i början av maj om alla kan.

Bjuda till en middag utan att gilla att laga mat?

Hmm…. ja det är ju lite bättre när man slipper laga maten själv, ibland haha! Många vågar inte bjuda hem mig på middag för de tror att jag är bättre på att laga mat eller att deras mat skulle inte vara bra nog, vissa ber om ursäkt hela tiden för att något verkar inte rätt. Vet inte heller varför vissa har fått för sig det men bjuder man hem mig så kan det hända att jag står i köket och lagar maten ändå, om man vill ha hjälp såklart haha. Det är värre för mig att jag får presstationsångest för vad folk kan förvänta sig av mig.

Johanna vet jag att hon avskyr att laga mat men bakar hellre så det var kul att hennes middag blev av. En middag behöver inte vara en pina om man preppa det som går att preppa minns en dag innan så att det bara ta fram. Vilket hon gjorde också. Så ja man kan bjuda till en middag även man inte tycker om att laga mat men älskar man inte matlagning så är det bra att vänner vet om det också, därför blir det extra kul när Johanna är kock haha och fy skam var det inte heller. Gött mos… avokadomouse.

Räkcocktail, älgstekt och mangopannacotta!

Johanna bjöd på räkcocktail med handpillade räkor och avocadomousse med grekisk yoghurt. Älgstekten värmde hon på dock blev den well-done som hon själv också tyckte men det var gott även jag föredrar mycket längre stekgrad och rödare kött. Älgsteken serverades med tillbehör som grönsaker och sky. Mangopannacottan körde hon med Stevia för Emelie och Pernilla äter lchf/keto-kost. Mangopannacottan med grekisk yoghurt även här och med halloncouli… jag kallar det för halloncouli. Allting var jättegott i det enkla men lyxiga råvaror!

Nu tror du att jag bara säger det att allt var gott för att inte vara oförskämd. Jag skulle äta brända mat också för jag är inte den som peta i maten eller lämna massa mat om det inte är på en restaraurang och riktig dåligt.

Jag bara också provat göra en ”blåbärspannacotta light” med Lättströ och jag lovar att ingen här ville äta, inte ens jag. Johannas pannacotta var god men hon själv gillar inte heller Stevia haha. Så jag är ingen expert på socker eller sötningsmedel. Vi gillar riktig socker och det ska vara riktigt socker hahah! Creme Brulée utan att få bränna på socker till hård caramel på ytan, det går ju inte… Jag kommer såklart respektera andras preferenser så det kommer vara ICA Sötströ som Emelie använder i sin matlaging. Sötningsmedel i maten är oktycker jag men i dessert blir det lite konstigt att kompromissa med annat. Viss att sötma är någon man får lära sig att tycka om och det är ltt att tycka om söta saker. Nu kommer jag ju av mig, stopp…socker och sötningsmedel kan bli farligt att diskutera hahaha. Det får komma i annat inlägg 🙂

Här kommer bilderna från kvällen!

Efter middagen blev det disco i vardagsrummet haha och jo vi som dricker alkohol drack både bubbel, rött vin och något sött till desserten. Mums!

(Obs! alla bilder är klickbara för att förstora!)

Bilder från Pernilla

Vill du läsa Pernillas inlägg om kvällen… klicka här!
Emelies inlägg klickar du här!