Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Bloggkamera, vill ha!

Lästid: 2 min

Vi har ju redan en systemkamera. En Canon 600D och jag köpte till en fast objektiv 50mm med F1.8 som största bländaröppningen, och så har jag fått en extern blixt i julklapp. Canon 600D är en mycket bra systemkamera för en nybörjare. Jag inte säga att jag är en nybörjare när det kommer till själva kamera och foto i teori. Det kostar ju en hel del att om man ska ha en kamera…och man vill inte vara ha en. 

  

I gymnasiet gick jag ett estetiskt program med inriktning konst och form. Vi hade foto i 3 år och på den tiden 1995-1998 så var det ju kompakt kameror och systemkameror. Det var tunga systemkameror som vi fick leka med och vi framkallade egna bilder, dock bara i svart vitt. Det var kul och lite fridfull att få vara i mörkrummet och framkalla egna bilder…dock kunde det vara lite panik när man skulle stå i ett kolsvart rum och sätta in negativet i “hjulet” för att sedan stoppa i en burk för framkallning. Vi alla var nog bra att hitta grejer i mörker haha! 

Nu är det andra tider, den digitala tiden. Systemkameror finns nu utan spegelreflex och de heter kompakt systemkamera och många är lätta i vikt med utbytbara objektiv. Men vilken ska man välja? 

Många bloggare har en Sony a5000 som är en lätt kompakt systemkamera för en nybörjare och har wifi för filöverföring direkt till mobilen/datorn plus att man kan parkoppla kameran med mobil, så att man kan ta bilder med mobilen utan att röra kameran! Denna funktion är bra om man vill ta en selfie eller på saker från ett perspektiv som man inte själv inte når eller i vägen. 

 
Bild: Emma

Och den här Olympus PEN e-pl7. Den har en retro-look och har det som Sony a5000 har och lite till 🙂 Den är nog lite tjockare och har extern blixt.

Båda kostar runt 3500kr. Fyller ju år snart 🙂 Måns och jag firar 10 år ihop också, dock kan vi aldrig komma ihåg vilken dag. 

  

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Bloggkamera, vill ha!

  1. framkalla foton skriver:

    De allra flesta bloggare använder väl ändå sina telefoner för att ta foton? Man kan ju båda knäppa och framkalla foton av rätt bra kvalité med de flesta moderna telefoner idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge