Idag har jag fått sitta med Johanna som är min webbutvecklare och vän. Hon har verkligen tagit sig tid att hjälpa mig. Det blev många koppar te, sesambollar och 4 dammsugningar efter Prim min lilla gladapa som busade under köksbordet med havreringar och vågade kittla Johanna i knät. 


Thaimorsan är mitt varumärke. Bloggen är min marknadsföringsplattform. JAG ÄR MITT FÖRETAG – enskild firma. Det är inte superlätt att försöka driva företaget hemifrån med två små som härjar.

Därför är det bra att tacka ja till hjälp. Johanna, den här kvinnan fortsätter förvåna mig! En idébank! Det är inte ofta jag lovprisar någon så lättvindig. Jag menar verkligen att det är guldvärt med någon som motiverar mig att göra aktiva val. Får arslet ur vagnen liksom och talar om att jag måste smala av saker. Jag brukar vara den som någon frågar om hjälp och råd, vilket är kul. Kan jag inte så kollar jag upp för att lära mig själv. Det är sällan att jag frågar om hjälp och det är inte att jag är förstolt. Jag är mycket av DIY (do it yourself) och utforska. 

Johanna gick igenom min blogg i olika steg. Det var som när man gör en affärsplan när man ska start eget men här fokuserade vi på bloggen och THAIMORSAN. Nu undrar du… är inte bloggen mitt företag? Har inte redan gjort det innan jag ansökte om f-skatt? Ja, jag är registrerad som ”person som bloggar”. Nu formar jag mitt företag på riktig. 

Vi pratade VISION, AFFÄRSPLAN, BLOGGMÅL etc. Ska inte avslöja för mycket haha! Nu har hon lagt 6 tim på mig! Det blir en push och press på mig att jobba så ingenting blir förgäves. Vi ska utveckla Thaimorsan till något ännu bättre, mer struktur och igenkännande. 

Och tankar kring namnbyte som jag skrev i förra inlägget. ”Siranee” namnet är unikt men svårt att komma ihåg. Thaimorsan är mycket lättare och mer käck (tack My för input!) och många jag frågade tyckte också så. Thaimorsan all-in. Nu har jag en hel del att jobba med….piiew!

//Recept: sesambollar med mungbönor och kokos.