BloggsnackTagged

Blogg-AW: blogghälsan

I fredag hade Johanna och jag en blogg-aw för första gången. Vi har gjort en plan för vårt workshop och en blogg-AW en gång i månad kan bara blir bättre. Då är det tänkt att vi ska träffad och diskuteras om olika saker som berör oss bloggare, bloggvett och kring social media. På workshop är det lite mer av det praktiska.

Redan nästa söndag 7 maj kommer vi kör MEDIA KIT (blogg cv!). Är du bloggare? Vill satsa på dig själv och utvecklas, lämna en kommentar eller kontakta ENKLAKNEP


Vår blogg-AW hade vi på restaurang OGBG vid Stenpiren. Emma och Michaela var med. Vi blev ett litet gäng som pratade om “Blogghälsan – driver du bloggen eller driver bloggen dig” som var kvällens diskussionstema.

Vi pratade om allt och det var kul med ett återkommande ämne som att köpa följare. Varför vill man göra det??? Johanna skrev ett intressant vinkel om det och köper man följare så bidrar man till inflation! Tänk vad mina 1500 följare är värt om jag kan sätta mitt pris med 1 följare = 1 kr? Men om folk köper fake följare? Var är kvaliteten? Jag likväl många av oss har sett flera instagramskonton växa med 4000 och 10 000 på bara någon dag. SocialBlade är en bra app för företag att se tillväxten och avvikelser hos olika Instagram och Youtuber.

(Bild lånad av Emma, drink “Sparkling Buddha)

Recension av maten på OGBG kommer i veckan.

2 thoughts on “Blogg-AW: blogghälsan

  1. Men sen vet jag inte om det är lika “ärlig” att follow just to follow. Det är inte som att spendera pengar på följare men i slutändan känns dom ändå inte äkta. Det är bra att” follow the follow train” om man är inne i samma intresse då kan man faktis upptäcka andra konto som är bra och bli en “riktig” follower. Nu har jag hopppat på ett follow train med en massa familj bloggare. Omg orkar inte med alla dessa barnbilder som jag inte känner!? Det känns lite fejk det också! Har dock hittat två som jag gärna följer!
    Dawan recently posted…Hardergrat, the most dangerous hike?My Profile

    1. Det är det jobbiga med Follow trains haha. Men det är så klart tillåtet att avfölja de man inte gillar eller inte dela samma värdering som en t ex att ha rasistiska åsikter osv. Om de som är med i samma följetåg avföljer dig så vet du att denna kommer inte följa någon tillbaka. Det ger ingenting. Kul att du hittade nån du vill följa hehe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge