Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Blåmusslor i veteöl, grädde och parmesan

Lästid: 2 min

Fyller på mitt järndepå med blåmusslor… orkade inte vara mer kreativ än så här haha men det är ALLTID gott med musslor. Ännu bättre om jag kan få blodmusslor och nu undrar ni wtf? Haha! Jodå googla på “blood cockles” 🙂 Det skulle boosta mitt järn i raketfart tror jag.


Jag brukar variera men ikväll blev det blåmusslor i veteöl, grädde och parmesan.

Recept
1 kg/nät blåmusslor, putsad
1 morot, tärnad
1 gul lök, tärnad
1-2 klyftor vitlök, hackad
3 dl ljus veteöl
3 dl vispgrädde 40%
1 dl Parmesan, riven
1 näve persilja, finhackad
25g smör
olivolja/rapsolja

Så gör du!
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller traktörpanna. Fräs lök, vitlök, morot i medelvärme i 5 min och slå på veteöl. Låt koka i 5 min och i med musslorna och lägg på lock. Låt musslorna ångas tills de har öppnat sig, det tar typ 5 min. Du kan så klart hjälpa musslorna och rör runt om de längst ner har öppnat sig och inte de längst upp.

 Sedan sila av musselspadet och häll tillbaka i kastrullet, låt koka upp och i med grädde, sänk värmen och låt sjuda. Fonden får inte stormkoka för den skär den sig och blir grynig! Lite kärlek behövs här! 🙂

 Servera som på bilden där du häller på musselfonden vid bordet eller så vänder du ner musslorna tillbaka i kastrullen så att de täcker med den goda fonden.

Riv ner parmesan efter tycke. Kör du allting i kastrullen så riv ner parmesan och i med persilja och vänd musslorna några rundor.

 Njut med vitlöksbröd… och julmust hehe. Vill du ha alkohol så kör samma dryck i glasen som i maten!

Vitlöksbröd? Kör baguette om du vill. Smält 50g smör i 20 sek i micro, pressa i vitlök och hackade persilja, blanda och pensla på brödet. Kör i ugnen på 200g i ca 10 min eller tills brödet blir gyllenbrun.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge