Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Blåbärsplättar (lchf/keto)

Blåbärsplättar (lchf/keto)
Lästid: 1 min

Jag har perioder där jag testar maträtter och jag kan hålla på med samma maträtt i veckor. En gång ville jag ha japanska fluffiga sufflépannkakor som jag såg på Instagram. Jag letade efter recept men hittade inga vettigt så jag testade själv… I två veckor. Och barnen älskade pannkakor tills de ville inte ha mer ?

Idag har förskolorna i Göteborg studiedag. Första dagen efter jullovet och jag som såg fram emot att skicka barnen till förskolan. Men nopp.Så det blev en batch pannkakor. Vet inte vad jag tänkte men ville prova göra pannkakor med mandelmjöl. Jag gick efter mitt recept på Mascarpone pannkakor men byte ut lite. I mitt recept hade jag 2 ägg men jag hade redan hunnit knäcka ner 4 ägg så det fick bli på känn. Att provsteka är också ett måste och då kunde jag justera mängden på ingredienserna i efterhand.

Blåbärsplättar

2 ägg
200g creme cheese
1dl kokosgrädde
50g smält smör
2dl mandelmjöl
1msk bakpulver
(1tsk Lätt strö)
Blåbär

Vispa alla blöta ingredienser och tillsätt de torra. Rör ihop väl. Stek plättarna i medellåg värme.


Erkännande

Måste berätta att jag hade 4 ägg för jag hade redan knäckt ner dem ? så jag reglerade mängden av allting i efterhand.

Barnen åt de första plättarna men sedan klagade Tilda att hon gillade inte nötter i och Penny sade “Inte gott”. De åt med jordgubbssylt och vispad grädde. Då svarade jag att om man inte gillar maten så får man laga själv. Då åt Tilda några plättar till.

Jag förklarade att jag tyckte inte heller att det var så gott med små mandelkorn men nu har vi provat dessa plättar och behöver inte göra om. ??

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge