Vill först säga att det var många felstavningar och grammatiska fel i förra inlägget men hoppas att ni inte blev less på mig 🙂

Igår har vi tagit det lugnt hemma vid poolkanten eftersom Tilda var lös i mage och bajsade slut på blöjor och jag var hängig å mör i hela kroppen. Måns gick däremot till gymmet i byggnad B och sprang å tog sedan en simtur i poolen medan andra frös haha ja det är lite “kallt” här. Tilda och jag badade inte. Vi har provat Huggies badblöja på Tilda och när Tilda kissade när vi satt i solstolen så läckte det utan att hon hade badat. Det står att blöjan sväller inte upp i vattnet men då suger den inte heller upp nåt, vad är den då bra för? Nåja…

Vid 17 tiden gick vi till den nya köpcentret Sena Fest som var bara 5 min bort över bilvägen och handlade Tildas grejer på Villa Market. Det är alltid lika jobbigt att korsa en bilväg med flera filer på alla riktningar även det finns ett övergångställe men när Måns som är en “farang” och vi har Tilda i barnvagnen så brukar bilarna stanna eller köra lite saktare. Bilisterna vågar väl inte meja ner utländningar i den här stan.

wpid-PhotoGrid_1389014195200.jpg

Personalen vill gärna komma fram och leka med Tilda 🙂

På Villa Market hittade vi specialpris på MamyPoko blöjor som skulle vara bäst å liknar Libero, så vi tänker testa men det fanns också andra märken som t ex Pampers. Priserna på baby- och barnprodukter är sjuktdyra här för en thai men för oss var det som i Sverige. Allt detta på bilderna plus lite vuxen dricka kostade 1400 baht (ca 300kr)! En vanlig dagavlönare skulle inte ha råd att köpa blöjor och modermjölkersättning till sina barn eftersom blöjor kostar 250 – 500 baht för en storpack med 34-50st och ett paket mjölkersättning NAN Pro 700g kostar ca 450 baht. Jag har skrivit i förra inlägget att vi har slutat ge Tilda modermjölkersättning men vi har köpt ett paket NAN eftersom hon äter inte bra och behöver få i sig annat än välling och de små mängder gröt å puré. Tilda slänger mat runt om sig och är inte så intresserad av mat. Ska vi låta henne svälta lite så hon börjar äta?

wpid-PhotoGrid_1389015398423.jpg

Vi avslutade med en middag på ett sunkigt vietnamesiskt hak men hade helt ok mat och kostade 700 baht, egentligen lite dyrt men vi hade också en stor Singha öl. De hade i alla fall IKEA barnstolar här, så ett plus till dem.

wpid-PhotoGrid_1389014435917.jpg

Tilda somnade kl. 21:40 men vaknade några gånger av att hon hade bajsat och var ledsen. Jag måste komma ihåg att köpa lindrande plåster för barn mot tandvärk och feber eftersom det går ju inte ge Alvedon stolpiller… Hoppas trollet mår bättre imorn.