Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Bikarbonat mot halsbränna?

Lästid: 2 min

Asså…jag har halsbränna som helvete! Halsbränna varje dag när jag lägger mig och när jag vaknar. Halsbränna är en av de vanligaste gravidbesvär! Det hade jag också mycket problem med när jag var gravid med Tilda. Man bör undvika starkmat men eftersom det inte spelar nån roll för hag får ändå halsbränna av allting så chili slutar jag inte att äta. 

Jag har googlat fram att bikarbonat skulle hjälpa mot halsbränna, så vid 2-tiden var jag uppe och hittade en burk i mammas skafferi. Utan att har kollat upp hur mycket man skulle ta så tänkte jag äsch det är bara blanda lite med vatten. Tänkt och gjort så tog jag 1 msk i ett halvt glas vatten på ca 1 dl och svepte. Det smakade salt. 

Inte många minuter efter det slutade halsbrännan! MEN… sedan kom ett stort rap och uppstötningar. Det resulterade att jag kräktes upp fisksoppan mixat med julmusten som jag åt för 8-9 tim tidigare. Jag kräktes tills jag kände smaken av bikarbonaten. Det kändes som den hade sjunkit i botten i magsäcken och tryckte upp allt käk. Det blev en magtömning.

Var det lika bra? Soppan hade ju inte smält och ändå kunde jag tänka mig äta nåt runt midnatt fast jag var proppmätt och magen var superstor och spänd.   

 Den rätta mängden man ska ta är 1 tsk i ett glas vatten ca 2-3 dl. Inte 1 msk som jag gjorde… Det fick magen att bubbla!

Halsbrännan är alltså när saltsyran överproduceras i magen. Den vanligaste huskuren är bikarbonat vetja men jag läste också att B-vitamin, zink och magnesium hjälper. Citron eller lime i ett glas vatten ska funka också…surt mot surt typ. Citron blir basiskt i kroppen.

Man ska helst inte äta precis innan sängdags så det gjorde inte jag fast jag var sugen. En extra kudde kan också hjälpa då man ligger högt med huvudet så får syran svårare att tränga upp genom strupen. 

FYI (for your information): provade bikarbonat för jag hittade inte mina Rennie tabletter och efter att jag kräktes och tömde magen på allting så åt jag ingenting och la mig igen. Kände av pyttelite halsbränna och smak av bikarbonaten som säkert låg kvar. Nästa gång dricker jag citronvatten… får se om det hjälper bättre. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge