Igår kom min vän Linda med familj från Stockholm till Göteborg. Superkul och jag hade väntat och planerat mat hela dan haha! Igår handlade Tilda och jag på Saigon City (som du kan se på Instagram och IGTV när Tilda presenterade lite saker).

Linda & familj, tvillingpojkar 🙂 (snodde bilden från Lindas Instagram)

Linda och jag träffades när vi pluggade vid Lunds Universitet och var på samma Östasiatiska fakultet. Sedan blev vi bästisar fast vi gick aldrig på nån kurs tillsammans. Så genom alla fester och matmiddagar förde vi väl samman folk. Vi turades om att äta hos varandra och livet som student blev roligare när man har nån att dela en matbit med… och kollade på X-files på tjock-tv i våra 26kvm korridorsrum på Delphi.

Strawberry Caipirinha & Laab

Måns mixade till en Strawberry Caipirinha på färska jordgubbar. Linda älskar Laab som är en spicy rätt (såklart) med färska örter och rostade ris.

Laab gai – kycklingfärs med första örter som salladslök, långbladiga koriander, mynta, rödlök och massor med rostad ris

Laab är mycket enkel rätt och lätt att göra med du måste ha de färska örterna och inte snåla med kryddningen. Smaksättningen räcker med fisksås och lime/citron.

Det blev också citrongrässallad med fläskfärs och räkor som jag först glömde att krydda på så den smakade noll och kanske blev lite ratad då Laab var stjärnan haha!

Grön papaya somtam

Självklart blev det Somtam också och en riktig sådan med grön papaya.

Buffalo wing & sticky rice

Tilda barnen friterade jag kycklingvingar och det blev också Buffalo Wings. Till allt detta åt vi sticky rice och mer färska grönsaker.

Jag var liiite lätt i fingrarna och kryddade på nästan som vanligt. Alla andra åt med aptit men blev väl lite snoriga och sade ”shit det var starkt” då och då ? Jag hade i både thai chilipulver och färska skivade röda thai bird-eye chili så du kan tänka dig.

Fyra thai-tapas rätter fast i större format…

Diktator i köket

En sommar blev Linda härdad och tillslut kunde äta riktig stark då jag kryddade på lite mer för varje gång vi lagade thaimat ihop haha!

Superkul att höra igen att jag var en diktator i köket typ. En gång när vi åkte till på en väns 30-års kalas i Kristianstad så skulle jag hjälpa till med matlagningen. Det roliga var att ingen vågade göra nåt förrän jag hade kommit berättade Linda och detta visste inte jag ??‍♀️? Linda är också duktig i köket men det var nog killarna som inte vågade peta på en sovande björn haha!

Allt åkte fram. Penny ville visa bebisarna alla leksaker så hon drog fram en efter en. Pojkarna var också glada och fascinerad över allting och ålade omkring. Jag hämtade också upp gåstolen men den blev mer för Penny som tyckte att alla gosedjuren skulle få åka. Inga bilder på det men vi har idag också innan de åker vidare imorn. Så mera bilder och mat ska det bli 🙂

Bordsspel

Något som vi brukade göra är bordspel och Måns bara drog fram Svenska Matspelet. Ap-tråkigt och hjärna funkar inte så sent men några frågor kunde jag i alla fall innan jag försökte lägga våra barn.

Penny spelade också spel, memory på hennes sätt. Hennes språkutveckling är amazing! Nu säger jag inte för att lovprisa mitt barn men så som hon försöker uttala och härma ord. Hon ville byta till annat memoryspel och sade ”vovve päpple”…ja bilden på boxen finns en hund och ett grönt äpple. Och boxen låg högt upp på bokhyllan.

Lade inte mörke till Penny och vad hon gjorde förrän jag såg detta, och mamma måste dokumentera med en bild 🙂

Nästa grej är kanske att lära henne spela poker haha!