Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

BB & CC Creams?

Lästid: 2 min

Jag har sett att det står BB på krämtubar, puder…ja överallt när vi var i Thailand förra året men jag har ALDRIG brytt mig så mycket, inte förrän nu när min Make Up Store Cover All Concealer håller på ta slut och det var dags för en ny. Varje gång så ville jag prova något nytt för jag tänkte “den har jag kört nu i 10 år” men det slutar alltid med samma. Jag har däremot börjat med foundation igen. Därför har jag lagt märke till BB cream men inte nog med BB så finns det CC, DD å EE! Gaaaah rena djungel och jag har missat allt detta haha.

Jag har googlat lite mer och hittat massor med info och jag tror jag har mer grepp om dem.

Vad menas med BB och CC creams?

BB-cream = Beauty balm, Blemish balm eller Beauty base.
CC-cream = Color Correct eller Color Care.

BB Cream har flera funktioner i ett. Den är både vårdande, täckande, fuktgivande, har ofta solskyddsfaktor och primer-effekt. Vårdande dagkräm och foundation i ett typ. Passar de flesta hy som vill ha något quick-fix och lättare än foundation, passar även acnehy som vill jämnar till huden och tar bort rodnader.

CC Cream har allt som en BB cream har och mer hudvårdande egenskaper och täcker lika bra som en foundation.

Vill man ha en matt-finish så fixerar ansiktet med löspuder så håller allting på plats förhoppningsvis hela dagen. Jag har läst mig till att BB cream har funnits sedan 60-talet och det började i Korea då koreanska kvinnor ville ha “den perfekta hyn”. Sedan har det blivit stort i resten av Asien och jätte hype i t ex Thailand, särskilt nör det innehåller “whitening” eller ” Brighthening” effekt. Allt som kan göra huden ljusare eller vitare alltså.

 

Det senaste i min sminkväska är Lumene CC cream som har fått mycket recension och ligger i topplistan i Sverige över bästa CC Cream…i budgetklass enl. mig. Valde medium och expediten på Kicks undrade om jag inte ska ha Dark. Jag har läst att flera tyckte att Medium var för mörk för de som inte var så mörk av sig så jag ska nog inte ta Dark tänkte jag.

BB Cream Nude från Loreal har jag kört i 2 veckor. Den är lätt att applicera men det är för att ta bort mörka ringar under ögonen. Jag har kört i hela ansiktet hehe.

Tidigare har jag alltid kört med mina fingrar och händer. Nu har jag även provat med Real Techniques Miracle Complextion Sponge som är grym. Den hittade jag på HM.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge