Okategoriserade

Barnvagnar i kollektivtrafik

/Inlägget innehåller produktlänk till Jollyroom

Detta har jag tänkt på länge. När jag inte hade barn kunde jag bli arg på barnvagnar i kollektivtrafik! Att föräldrar inte tänker på andra medpassagerare som måste gå av och på, att de inte fälla ner handtaget på barnvagnen (om det går att göra något åt såklart). En av mina bästa vänner som inte har några barn ännu uttryckte sig också som jag skrev och att hon tyckte att det är jätteirriterande när barnvagnshandtaget tar upp så mycket plats att man inte kan komma förbi i gången. 

Jag har observerat. Jag fäller oftast ner mitt barnvagnshandtag så att jag själv skulle komma närmare vagnen och att folk skulle kunna gå förbi. Hur många gör som jag? 

Sedan har det faktiskt hänt att barnvagnen höll på att tippa bakåt eller framåt när jag hängde skötväskan högre upp i rullande trafik. Nu har jag bytt till en stor skötväska och den hänger längre ner. Så här brukar det se ut. Jag tycker att jag är en exemplarisk medpassagerare haha! 

Skötväska Petite Cherie 2-in-1 från Jollyroom

Och om jag nu vill klaga så måste vara när vi med barnvagnar måste gå av och folk bara rusar ut och man väntar in och blir sist för att komma ut! Sedan ska alla som ska gå på, de väntar inte heller med att barnvagnar ska gå av. Ibland kommer jag inte heller med på bussar eller spårvagn för att jag väntar på att folk ska gå av och jag hinner inte gå på. Ibland stänger chauffören bara igen dörren i ansiktet på en. 

När jag skulle åka kollektivtrafik med Tilda i barnvagn för första gången var jag ganska nervös och ängslig. Nu med två barn och 3 år och 8 månader senare… jag plöjer över folk också om jag måste! 

När blir du irriterad på folk (med/utan barnvagn) i kollektivtrafik? 

/Inlägget innehåller produktlänk i samarbete med Jollyroom

4 thoughts on “Barnvagnar i kollektivtrafik

  1. Har ju varit där själv och hade ingen smidig vagn?Men tycker generellt att det är trångt på bussar, de är som inte gjorda för varken resväskor, rullstolar eller barnvagnar. Tycker det borde anpassas mer när man uppmanar folk att åka kollektivt.

  2. Håller med Tilda. Är min skötväska för tung då tar jag av den och sätter den bakom min vagn så jag inte glömmer bort den sedan. Jag måste typ backa bakåt och då kör jag på skötväskan. Finns även dem som använder handtaget som medel att hålla sig under färden och jag har blivit tvungen att be dem bestämt att inte använda min barnvagnshandtag. Är det mycket folk brukar jag säga jag ska av på nästa station så att folk vet om det och kan flytta på sig.

  3. Har aldrig känt mig besvärad av sådant. Varken när jag hade barnvagnsbarn före eller efter. Däremot tycker jag det är jobbigt med barn som sitter ensamma i vagnen och gråter medan föräldrarna sitter på andra platser på bussen och låter ungen skrika sig genom resan istället för att försöka visa sig för barnet. I och för sig borde kanske människor som sitter nära barnen flytta sig och ge plats åt föräldrarna när jag tänker på saken. Undrar varför inte fler folk reser sig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge