Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Barnmat: Silky äggpudding 2 min

Lästid: 1 min

Tilda verkar gilla ägg till frukost, i alla fall när det är min äggpudding! Det är superenkelt också. Innan så brukar jag ångkoka varsam i 12 min med varierad resultat. Nu har jag testat köra i micro i en vecka och endast 1.5 – 2 min, max 3 min om det är fler ägg. Prova!

IMG_2413.JPG

Du behöver:
1 ägg
1/2 dl vatten / sojamjölk
(Ljus sojasås / buljongpulver)
(Rapsolja)
(Rostad vitlök)

1. Kör med stavmixer eller blender, smaksätt med soja om du vill.
2. Skumma av!
(Det bildar mycket skum och det är viktigt att ta bort skummet eftersom det kommer lägga som en tjockhinna på toppen och inte så len som vi här strävar efter. Bästa sättet är att lägga hushållspapper över skummet så att pappret suger upp så mycket som möjligt. Vispar du förhand blir det inte lika tjockt skum.)
3. Häll i en ugnssäker skål och täcka med plastfolie
4. Micra på fulleffekt i 1 min, kolla sedan om ägget dallra eller lös, kör 30 sek och kolla igen. Äggen kan “puffa upp” / resa sig på toppen. Helst ska det bata vara alät och fin. Du får testa dig fram med din micro eller micra på lägre värme.
5. Krydda ägget med soja och toppa med rostad vitlök och gräslök om man vill.

Obs! Det är alltså 1/2 dl vätska per ägg. Vatten eller sojamjölk bäst.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge