Tilda verkar gilla ägg till frukost, i alla fall när det är min äggpudding! Det är superenkelt också. Innan så brukar jag ångkoka varsam i 12 min med varierad resultat.

Nu har jag testat köra i micro i en vecka och endast 1.5 – 2 min, max 3 min om det är fler ägg. Prova!

IMG_2413.JPG

Du behöver:
1 ägg
1/2 dl vatten / sojamjölk
(Ljus sojasås / buljongpulver)
(Rapsolja)
(Rostad vitlök)

1. Kör med stavmixer eller blender, smaksätt med soja om du vill

2. Skumma av!
(Det bildar mycket skum och det är viktigt att ta bort skummet eftersom det kommer lägga som en tjockhinna på toppen och inte så len som vi här strävar efter. Bästa sättet är att lägga hushållspapper över skummet så att pappret suger upp så mycket som möjligt. Vispar du förhand blir det inte lika tjockt skum.)

3. Häll i en ugnssäker skål och täcka med plastfolie

4. Micra på fulleffekt i 1 min, kolla sedan om ägget dallra eller lös, kör 30 sek och kolla igen. Äggen kan ”puffa upp” / resa sig på toppen. Helst ska det bata vara alät och fin. Du får testa dig fram med din micro eller micra på lägre värme.

5. Krydda ägget med soja och toppa med rostad vitlök och gräslök om man vill.

Obs! Det är alltså 1/2 dl vätska per ägg. Vatten eller sojamjölk bäst.