Kom hem till en sovande snorig och hostig Tilda… 
De var i alla fall en trevlig kväll på Oakley’s i Linne med Emma och Jair. Vi hade bestämt detta i några ve kor tillbaka när Emma såg dealen och vi försökte synka med våra barnvakter nästan direkt. Starkars svärmor då att hon fick vakta en sjuk Tilda. Hon fick dopa sig med Coldzyme (munspray som motverkar förkylningar) som jag fick med i senaste LoppiBlogbag.

  
Vi köpte ett Let’s Deal erbjudande som gälde flr två och för strax under en tusing blev båda mätta och lite gladare. En 3-rätters middag med show med ”medley” musik från olika tider. Temat var boheme och lite cirkus. Alla personalen var duktiga och de tre som sjöng och showade gjorde sitt bästa. Tänk hur kul det är för de som kör samma grej onsdag – söndag och säkert ganska ofta företagsfester där medelåldriga gubbar blir på lyset och skämmer ut sig på söta sångfåglarna. Ja ni fattar…

  
Maten… Ok. En shot av championsoppa som amuse bouch och det var faktisk krämig och god. Förrätten var två olika dvs rökt anka och gravad lax. Jag följer inte strikt efter Livsmedelsverket rekommendationer som Emma, så jag åt upp min gravad lax och hennes 😛 

Varmrätten valde alla vi oxfilé. Jag brukar vilja ha mitt kött rare och nästan väldig lättstekt eller rå men här har jag valt medium-well och köttet var bra och fortfarande mjukt. Hur gott är det att få en grå stendött köttbit och stenhård som en skosula? Såsen var reducerad så pass att den smakade rätt salt och lite besk. Det var dock inget unikt med förrätten och varmrätten för de flesta restauranger kör ju så. 

Desserten var inte mycket att hänga i granen! Det var stora portioner och förrättstallriken skulle passa bättre. Vit citrontryffel var hård, alldeles för stor och äggformad, passade inte alls ihop med den mäktiga chokladmoussen och den syrliga såsen av mango-passion som man lade som spegel. Jag hade föreställt mig något mindre och såsen kan man gärna skippa för vad skulle den i så fall hjälpa? Chokladmoussen klarade sig själv och halvera vittryffel till en rund boll eller pyramid gör nog succé. Hasselnötkakan och lite smulor var ok men igen…less is more. 

  
Annars var det trevligt och roligt kväll. Måns ryckte till varje gång sångarna kom så nära och vi satt ju på golvet precis vid scenen med eget bord medan andra satt på långbord. 

  
Emma och jag drack två alkoholfria öl var. Det var Mariestad 0.5% och jag tyckte att jag kände av det i kinderna! Eller så var det humle som gjorde mig sömnig haha. 

(Ej sponsrad inlägg!)