Jag som hade tänkt rulla lite sushi igår kväll efter att jag hade sett Mästerkocken Junior i onsdags! De var verkligen duktiga de små kockarna och fina sushi gjorde dem.

Nej kvällen den blev så här. Måns skulle på Afterwork med några kollegor nära jobbet nere i stan. Jag hade tänkt kika förbi Saigon Food och handla lite med åkte raka vägen dit de var. De hade bord på Basque som tillhör Puta Madre och låg precis jämte (ursäkta mig men vi har en restaurang i Gbg som heter faktiskt så… Puta Madre).

När jag och Tilda kom så var kl. 16:30 och det var inte mycket folk, bara Måns och hans kollegor längst in i baren. Så jag bara körde in barnvagnen och förbi en mamma som satt precis vid ingången med sin son å åt lite pintxos å mamman drack öl då. Jag tänkte först..hmm var ska jag ställa barnvagnen men det gick bra att bara köra förbi bardisken och förbi alla borden som stod på rad och det var pallar å inga stolar med ryggstöd. Tilda var glad fram till kl.18 och då började det bli mer crowded med folk. Tilda ville ner på golvet och gå, krypa under borden, ta av sig skorna… och så taskade hon iväg å *bamm bamm bamm* daskade på en mans rumpan som satt 2 bord bort..alla tyckte det var skojigt hahah. Publiken här var…mogen, typ 30+.

image

Jag tyckte att jag fick lite blickar från andra för vi var de enda med en liten i en fullsatt bar å med barnvagn (men den var inte alls i vägen). Så länge Tilda var glad så var det väl inga problem… Men hey..vadå problem? Visst att ingen vill höra ett skrikande barn när man är ute för ett glas eller en middag efter jobbet eller dylikt. Det kändes ändå att jag fick vibbar eller så inbillade jag mig att vi “borde inte vistas på en bar med ett barn efter kl.18…” nej, ingen sade nåt…men det var blickar. Å så kom det där skriet… Tilda knockade sig med ett bord när hon lekte tittut och var lite vild å stortjöt. Då ringde det ding ding ding i gong-gongen…dags att pysa…! Men fasen att man skulle behöva känna sig så… Att man besvärade andra party people.

Det blev i alla fall ETT glas rött och på vägen hem gick vi förbi SuperRullband för lite sushi men där var det kö in så vi gick till Super Sushi av samma ägare. Måste säga att de har blivit sämre på att rulla bitarna efter att de gamla personalen gick över till SuperRullband. Inget gourmet sushi men mättande Och groteskt stora bitar. Det 2 x 12 bitar takeaway å Tilda fick också mumsa sushi…inga råfisk till henne, I’m not stupid!

image