Idag åt vi frukost utanför hotellet på Happy Turtle som ägs av ett sv/thai par. De hade goda banana pancakes enl. Måns som beställde in 2 portioner på en gång. Efter frukosten åkte vi 3 km bort till Bangbao Fishing village och strosade runt där och tittade på butiker och restauranger längst med piren, som byggdes på träpolar och betongspålar. Det var växlande moln, sol och dis idag så det var bra väder att åka på en liten tripp. Innan vi åkte tillbaka till hotellet köpte vi lite frukter och åt nudlar på vägen, enkelt och billigt.

image

 

På kvällen bestämde vi oss i sista minuten att åka å äta seafood på någon av Fishing villages restauranger men vi var klara typ kl.20 och många restauranger där stänger köket redan vid 21-22 tiden så vi åkte till Lonely beach 5 min med taxi. Vi tog taxin eftersom det var bläcksvart ute och vägarna här är som berg- och dalbana. Lonely beach levde verkligen upp till sitt rykte, att det var backpacker som hittade dit och har många billiga bungalows å barer med cheap cheap drinkar och öl jmfm andra ställen. Efter att vi hade gått lite där så bänkade vi oss på Joy Cottage som jag hade sett lite recensioner om, att de skulle ha bra mat. Vi beställde 5 olika rätter och det tog långt tid plus att de glömde en rätt. Vi åt thaimat som var sådär…

Och det här med lång väntan på käk. De 3 gångerna vi har ätit utanför hotellet har det varit så att vi har fått vänta jättelänge på maten. De går tydligen bordsvis, alltså lagar ett bord i taget och inte heller alla rätter på en gång. Vadå multiple tasking. Ok här i Thailand får man ALDRIG maten samtidig men det sättet de gör här på ön, för laid back (sabaay sabaay) tycker jag. Jag kanske skulle ha gått in och styr upp lite.. Höhö..

image