Banan-chokladkaka

Lästid: 2 min

Här kommer mitt recept på en limpa extra saftig å kletig banan-chokladkaka som jag inte hann skriva så mycket om i lördags.
20140519-063821-23901021.jpg
Du behöver:
5 mogna bananer
3 ägg
1 dl strösocker
0.5 dl råsocker
0.5 dl farinsocker
100 g smör (smält)
1 mjölk/sojamjölk/kokosmjölk
5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel (malen)
100-200 g mörk choklad (hackad)
(1 dl kokosflingor/nötter om man vill)

Så gör du:
180 grader/45 – 60 min
1. Vispa ihop ägg och socker
2. Smält smör, tillsätt mjölk, låt svalna
3. Blanda ihop de torra ingredienserna utom chokladen
4.Rör ner de torra ingredienserna i ägg-socker
5. Blanda i smör-mjölk
6. Mosa bananer med hjälp av en gaffel och rör ner i smeten
7. Tillsätt chokladen
8. Bröa en form med högkant
9. Kör i mitten av ugnen 180 grader i 45 min, är den fortfarande lös låt stå i 15-20 min extra.

Denna kaka är inte supersöt tycker jag och är rätt så “tät” eller kompakt men saftig och kletig. Låt stå i ugnen lite längre om du inte gillar klet… Den har stått ute på köksbänken i 2 dygn nu utan att bli torr och hård.

*Socker:Ni får såklart använda 2 dl strösocker. Jag har bara experimenterat med receptet som jag skrev 2010.
*Mjölk: byt ut mjölk mot t ex kokosmjölk och i med lite koksflingor så har du kokos doftande banankaka!

Fråga gärna om ni undrar något…

Tags: No tags

Leave a Comment

CommentLuv badge