Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Banan-chokladkaka

Lästid: 1 min

Här kommer mitt recept på en limpa extra saftig å kletig banan-chokladkaka som jag inte hann skriva så mycket om i lördags.
20140519-063821-23901021.jpg
Du behöver:
5 mogna bananer
3 ägg
1 dl strösocker
0.5 dl råsocker
0.5 dl farinsocker
100 g smör (smält)
1 mjölk/sojamjölk/kokosmjölk
5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel (malen)
100-200 g mörk choklad (hackad)
(1 dl kokosflingor/nötter om man vill)

Så gör du:
180 grader/45 – 60 min
1. Vispa ihop ägg och socker
2. Smält smör, tillsätt mjölk, låt svalna
3. Blanda ihop de torra ingredienserna utom chokladen
4.Rör ner de torra ingredienserna i ägg-socker
5. Blanda i smör-mjölk
6. Mosa bananer med hjälp av en gaffel och rör ner i smeten
7. Tillsätt chokladen
8. Bröa en form med högkant
9. Kör i mitten av ugnen 180 grader i 45 min, är den fortfarande lös låt stå i 15-20 min extra.

Denna kaka är inte supersöt tycker jag och är rätt så “tät” eller kompakt men saftig och kletig. Låt stå i ugnen lite längre om du inte gillar klet… Den har stått ute på köksbänken i 2 dygn nu utan att bli torr och hård.

*Socker:Ni får såklart använda 2 dl strösocker. Jag har bara experimenterat med receptet som jag skrev 2010.
*Mjölk: byt ut mjölk mot t ex kokosmjölk och i med lite koksflingor så har du kokos doftande banankaka!

Fråga gärna om ni undrar något…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge