Barn och drömmar. Undrar vad det händer i huvudet på min 3-åring. Svaret är kanske självklart att hon bearbetar saker som har hänt på dagen i sina drömmar. 

Nyss har jag fått borsta tänderna på Tilda som egentligen fortfarande sov! 

Först ropade hon och små grät i rösten “Bamse, Bamse!“. Jag vaknade direkt och väntade på mer, då kom det “tandborste“. Måns blev väck och sa “va? Vill du borsta tänderna nu???” och fortsatte sova efter att jag sa “sssh hon drömmer!“. Tilda fortsatte grina med rösten “Bamse tandborste!“. Då svarade jag “vill du följa med mamma och kissa och hämta Bamse tandborsten?“, hennes svar var nej. Jag hämtade tandborsten och hon var inte nöjd och sa “Bamse tandkräm” men hon somnade med tandborsten bredvid sig. Jag hämtade tandkrämen och då satte hon upp och var jättegroggy. Jag frågade om hon vill borsta tänderna nu och svaret var “mamma borsta”. Hon gapade och jag borstade. Sen föll hon bakåt och somnade igen. Hon hade egentligen aldrig vaknat.


Detta har hänt en gång inte så länge sen. Då fattade vi inte om hon var vaken, sov eller bara pratade i sömnen men hon hade starka viljor. 

Första gången hon drömde så här så ropade hon efter “katten, katten” och Måns leta upp katt-handsken! Måns fattade ingenting och ställde fel frågor och hon blev mer och mer ledsen. Det var den svarta katten på lekplatsen som hon ville ta hem.