Idag har jag fått se Emma in action i köket och visade lite matlagning-skills hehe. Hon gjorde kärleksmums. Tilda och Lucas var med i slutet och Tilda slickade ren vispen. 

De små medhjälparna… Lucas är mer bekväm nu med mig. När jag skulle tvätta händerna på Tilda så kom hem efter och jag fick hjälpa honom också. Tilda älskar att kladda men inte Lucas så jag visste ju inte om han skulle gilla om jag tvättade runt hans mun. Han fick vattendroppar på sin tröja och det ville han få bort direkt och bli bytt. Tilda kan däremot göra protester och säga “jag vill ha min kladd” som hon gjorde ikväll med Måns när de gjorde chokladtryfflar!  

 
De två har funnit varandra och gör likadana grejer. Tilda fick visa Lucas hur man fräser ut snor, tror han drog in snor mer än ut haha. 

Här hade de typ krypit närmare varandra och “nomma”. Tilda vill ha sin välling kall och Lucas varm hehe. 

 
Båda Tilda och Lucas har varit sjuka varanan vecka eller i alla fall Tilda och Tilda är fortfarande små snorig men de två har typ inte varit ute och lekt nåt. Tilda hade tråkigt, varit rastlös och ville verkligen leka så idag blev det en spontan playdate och fika. När jag sa att vi skulle till Lucas så blev det fart på henne och jag var ju i morgonrocken. Jag var inte snabb nog så hon sa “jag ska gå själv!” haha!
Idag var det inte så mycket bråk mellan dessa två vildingar. De busade lite med Emmas hö-bockar under granen. Racing med bilar. Bollkastning inomhus… Klappade robot-dino lite väl hård så där fick båda en tillsägning av oss mammor och Tilda höll väl på att gråta när Emma skulle ta bort dino om hon inte var försiktig. Hon kom i alla fall inte springande till mig ör hon visste mycket väl att hon måste vara försiktig och snäll, särskilt när det inte ör hennes saker och hemma hos andra. 

Tilda hade med sig en favorit leksak, en stenhård plast Tom-cat som hon kallar “bäbis”. Den var Lucas nyfiken på och hon tog den ur hans hand och Lucas blev ledsen men vi mammor fick heja på Tilda att hon skulle låta Lucas totta på Bäbis och hon gav faktisk i från sig Bäbis. Framsteg!

Imorgon får Tilda gå till förskolan och jag hoppas verkligen inte att hon bli smittad av nåt för nästa vecka drar vi till Stockholm.