Tiden går jättefort! Här kommer en uppdatering om Baby Prims utveckling. 

Hon har fortfarande inget namn men vi är inne på ALICE, ALICIA, FRIDA, KIRA, CIARA…och Måns tänker inte ge sig om han inte får PENNY! Vi hade Nellie men det visade sig vara Måns fasters nya hunds namn så det blev inget Nellie. Prim är ett thaismeknamn som kommer inte stå på pappret. Prims thainamn är klart och hon ska heta MONRANEE (Måns + Siranee) och det hade Tilda kunna få men jag ändrade hennes thainamn till MONTHIRA

Amningen funkade inte så bra första veckan eller det funkade men jag hade ont överallt. Jag hade även svårt att få ut mjölken och fick mjölkstockning. Jag fick stå och knåda under super varmdusch och även pumpade. Nu funkar amningen jättebra tycker jag själv i jämförelse med när det var med Tilda då jag tyckte att det var jobbigt och trodde att hon var inte mätt. Mat styr ju sömnen för de små bebisar. Prim äter bra, sover korta och långa pass men när hon sover 2-4 tim i sträck så vill tuttarna explodera. Jag tror att hon väger nu ca. 3500 gram. Hon bör gå upp 100-200 gram per vecka enl. vad jag har läst. Annars är Prim en pluttmaskin men det är bra att hon har lätt att få ut luft och inte är ett kolikbarn. 

Hon verkar gilla att bada mer och mer. När hon fick bada för fjärde gången i badbaljan och hon fick flyta lite i vattnet medan jag självklart höll upp hennes huvud och nacke så var hon inte ett dugg ledsen, inte ens när jag tog upp och torkade henne på skötbordet. 

  
Jag har fått se det första leendet redan på dag 3, det var säkert bara en reflex. Första skrattet kom också tidig när hon var 2 veckor som jag lyckades fånga en av de på film som finns på min Instagram. Hon ler oftast när hon håller på somna och skrattar i sömnen. En glad bebis, det gillar vi 🙂 De första tårar kom också efter två veckor. 

Prim vill vara när mig och tutten. Hon kan sova igenom ljud och reagerar när jag pratar med henne. Hon tittar mycket och följer med blicken, ger respons med en smile eller två. Hon härmar med munnen om jag gapar eller gör grimaser, detta har hon gjort ganska tidig redan första veckan. 

Hoppas att hon fortsätter vara en glad bebis! 🙂