Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Att tycka till om andras familjer

Lästid: 3 min

Jag hade inte tänkt skriva nåt men eftersom jag har varit lite frånvarande i bloggen så har jag väl samlat på mig en hel del. 

Som rubriken lyder… Varför tror folk att de har rätt att lägga sig i eller tror sig veta om andra familjer. Varför tror folk att det är ok att säga att ens barn ha något fel? Varför tror folk att ens familj behöver hjälp?

Att få höra saker och ta lite skit från vänner som vill visa att de bryr sig, det kan jag ta. Att ifrågasätta mig om ett å annat för att de tror att det måste vara på ett viss sätt, fine. Man får dock inte glömma att alla är olika, andras förhållande och familj är olika och man kommunicerar med varandra…olika. Det som inte sägs eller syns behöver inte vara fel MEN att få höra massa skit från andra random personer som t ex en läsare som inte vet sin plats eller var gränser går, vad som är ok och inte ok… Det gör mig arg. Att ge sig in på andras barn och familj, det gör mig förbannad. 

Att vara bloggare har sina fördelar och nackdelar. Nackdelarna är att skriver man om sitt barn och familj å lägger ut bilder så kan de bli utsatta för saker och kommentarer, inte bara jag. Det är absolut mycket trevligt att få kommentarer, feedback, pepp, frågor och annat som läsarna undrar över. 

Det är mindre kul att få kommentarer från någon som “bryr sig” och från ingenstans, genom att har sett bilder påpekar att någons barn har en ärflig kromosomfel och pappan är källan. Bara genom att har sett de på bilder, genom att se deras ögon från bilder…att deras ögon var dimmiga och tecken på autism eller down syndrom!? Detta kommer från en läsare som mailade min vän På Smällen-Emma men det var ju inte bara det, läs hennes inlägg så förstår ni hur sjukt det är och personen som skrev detta är bloggare själv å har varit med i en familjtragedi. 

Läs Emmas inlägg här och mailat i frågan!
Mår man dålig själv behöver man inte trycka ner andra men detta är vi människor duktiga på, ibland inte medvetet. Att man projicerar, påpeka andras fel, hitta fel, trycka ner andra, tolka och analysera sönder andras bloginlägg osv. Många älskar att tro sig veta allt och älskar att tycka till hur andra ska leva och göra. Goda råd är inte alltid goda. Har jag fel?


Uppdatering 18:20

Mailet Emma fick var ja absurt! Att Lucas och Jair skulle ha kromosom fel, att Emma har slutat vara ödmjuk i sin blogg, att hennes blogg har tagit henne överhuvud för att hon har växt med läsarantal mm. Är inte det också kränkande? Tänkte mest om Lucas och Jair, varför ger sig in på dem. 

Det spelar ingen roll hur man svara på något som Emma har fått i mailet, det går alltid att vrida och vända på allting. Jag blev arg men hade jag fått liknande kommentar så skulle jag bli extrem förbannad. Lätt att säga att låta det rinna av för i verkligheten så sitter det som gjutet i psyket. Av erfarenhet.

Genom att skriva detta inlägg och just ordet “familjtragedi” så har den här personen mailat mig med rubrik “att bli uthängd – det räcker nu!!” å sedan talat om ett och annat för mig. Att jag inte är bättre själv, att jag har valt att haka på min bloggkollegas inlägg, att det är näthat och nätmobbning. Det ordet som personen påpekade hade jag inte behövt nämna om någon har hunnit läsa och stört sig på det också. Kan inte göra det ogjort och ber om ursäkt. Jag vet inte vad dennes tragedi var exakt och inte läs något i bloggen. I skrivande stund så tänkte jag som sagt på, att mår man dålig så tar inte ut det över andra. Vem mailar andra som aldrig sett IRL och säger sådana saker om deras barn å man?

Jag anser inte att detta är något näthat. Jag har inte nämt vem personen är, ej skrivit ut namnet, jag har inte ens besökt dennes blogg och det är sant. Jag vet bara att det är en bloggare som varit med om något tråkig som jag har hört. 

Personen skrev att denne har kontaktat socialkontoret och kommer att polisanmäla för kränkning. Om någon ska polisanmäla så är det väl jag i o m personen skrev också mail direkt till mig med påhopp. Nåja, den här personen mår säkert mycket bättre efter alla mailen denne har skickat ut idag till Emma och mig efter inläggen.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Att tycka till om andras familjer

  1. Fattar inte…någon sa att Tilda har Down syndrom och det vet hon genom att titta på bilder?

  2. Du har absolut rätt! Folk som ska kommentera eller sätta sig till doms över andra är bara såna som mår dåligt själva. Att skriva och bete sig så är så fel det bara kan bli!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge