Detta är verkligen ett kul och kärt ämne, och aktuellt men inte jätteunikt. Jag som många bloggare vill gärna veta hur män som lever med en bloggare tänker 🙂 Och ursäkta att det blev ett långt inlägg, det bara blev så i skrivande stund.

Det finns män som ÄLSKAR och intresserar sig för deras flickväns eller frus bloggliv/insta-liv. Andra män tycker bara att det är bra och kul när det kommer mycket gratis och minskar kostnader för t ex barnprodukter eller hemmet. Andra gillar att gräva i alla goodie bags tjejen har släpat hem och letat ätbara ting. Jag vet vad jag pratar om 😉

Om man frågar min sambo så skulle han kunna säga mycket. Jag vill gärna att han skriver ett gästinlägg men det pallar inte han så jag får berätta min version. Jag har observerat 😛 När han läser detta så kanske han vill hehe…

Han pratar gärna om mitt bloggliv och gör parodi av det hela. Han kan uttrycka sig t ex ”vem läser sånna dynga?” (dock inte min dynga då när han sa det och ja han läser bloggar även han inte vill erkänna det haha t ex Kissies men då var det mest bilderna förr och hur sjuk hon såg ut) och ”hur kan så många intressera sig vad nån gjorde på Ikea?” då jag var på Ikea med Emma två dagar i rad nyligen hehe. OCH jag kan bli förvånad när min sambo började prata om min blogg eller mitt bloggandet OCH ibland fick EMMAs blogg vara en del av diskussionen också! Jag har observerat honom flera gånger och jag tror att han tycker att det är kul, ibland…och kanske lite fascinerande.

KUL när mitt bloggliv inkluderar honom t ex när han fick följa med på olika saker som Liseberg inkl. mat & dryck, fick vara VIP-Way Out West alla dagar och hel dag på ett företagsevent för bloggare med free booze, food och att vi blev uppassade typ. Då såg han till att vi hade barnvakt! Detta berättar han gärna om och om igen. nästan som hans bästa blogg-minne han har varit med om haha.

Ja, och när Emma och jag ses så blir det ju lätt mycket bloggsnack utöver om våra barn och familjeliv å allt mellan himmel och jord. Då kunde han verkligen visa hur uttråkad han var genom att sjunka ner på soffan ännu djupare 😝


Och det här med bloggevent. Oj vad han fick lida när Emma och jag höll på med vårt första bloggevent. Och när jag har varit på ett bloggevent och kommit hem med 7 goodiepåsar och paxade köksbordet så kunde han säga ”Neej! Vi behöver inte fler grejer!” och samtidig var han och rotade efter nåt ätbart och Tilda var framme och sa ”Det är Tildas” om allting. En gång hann jag inte ta nån bild på en glutenfri havrekaka…eller smaka. Allting skulle dokumenteras typ. Ville ju glra ett bra blogg-jobb.

 

Nu har jag bloggat i exakt 2 år…yeay! Innan bloggen så instagramade jag. En hel del bilder där har försvunnit efter en uppdatering eller bugg Instagram hade men jag har instagrammat sedan den startade.

Och ja, min sambo kan intyga att maten har hunnit kallna mååånga gånger innan han fick hugga in då. Nu försöker jag hålla mig till EN bild och that it’s. Nuförtiden så får han maten först och då blir det ju att han hinner käka upp den…ensam…innan jag äter min 😓 fast nu klagar han inte nåt alls. Han har kanske gett upp haha!

Jag säger bara, det finns andra som är värre än mig. Jag håller inte på så mycket #selfie och #ootd (outfit of the day) så det är inte ofta han har fått rycka in och ta en bild. MEN när jag behövde hjälp så visade han aldrig passion eller kreativitet i sitt foto-skills vill säga…typ point & shoot, klick klick klick, klart. Jag får ta fram min tripod/fotostativ i så fall. Nu har jag inte gått så långt att jag fotografera t ex mat med hjälp av fotostativet. Det går inte när Tilda är så nyfiken och vill hjälpa till.


Mitt bloggliv och instagramliv har påverkat Tilda vet jag eftersom hon kunde säga ”mamma måste ta en bild först på maten. Hon vill se sig själv på bilder eller stå bakom kameran, framför kameran har hon sagt ibland nej till och sprungit och gömt sig. Jag filmar och fotograferar Tilda när hon vill vara med nu när hon är medveten om mycket. Oftast tycker hon att det är kul att se sig själv på bilder och filmer senare. Då kunde hon också återberätta om den dagen!

Allt detta är absolut inget pik mot min sambo. Självklart vill jag inkluderar honom i allting som är kul och kan vara med på. Jag försöker ordna så att hela familjen kan vara med på men när vi inte vet när eller när vi kan få barnvakt så kan hag inte tacka ja till allt. 

Sedan är det bara lite trist när vi vaknar nästa dag efter allt skoj och vi är oftast i ruta ett igen…att mitt bloggliv och bloggen som är min hobby skulle vara ett problem när då kommer det ju efterarbetet med inlägg och bildredigeringar och jag kan få kommentarer som ”händer det nåt kul på internet?”, ”mamma måste blogga”, ”du sitter ju bara med ipad och mobilen”… etc.

Allting är inte gratis. Jag har lagt ner mycket mer tid förr eller i början. Nu ligger jag och bloggar när alla sover och som ni förstår så är vissa inlägg tidinställda och vissa är spontana. Vissa lör-sön morgon så blir det också pikar när jag fortfarande ligger i sängen och tar min ”egentid” och bloggar.

Hur många av er och era män känner igen sig i detta som jag skrev? Om du bloggar, hur har ditt bloggliv med din partner påverkat ert förhållande ? 

***Idén till detta inlägg kom från ”INSTAGRAM HUSBAND” på Youtube. Se gärna på filmen för jag lider lite med dessa män haha…kanske tack och lov att jag i alla fall håller inte på med modeblogg 😛