Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Att fighta med en 3 åring

Lästid: 2 min

Jag vägrar acceptera min 3-årings beteende. Hon mår vara sjuk (läs: förkyld) men ändå pigg, har cyklat runt, pärlat, småätit och allt möjligt. Sedan började hon “bossa” runt. Det är superbra att hon kan prata så mycket och kan tala om vad hon vill, hon bjuder in till lekar, säger till HUR och VAD man ska göra…men just att plocka och städa efter att hon har lekt klart…nopp, “mamma städa, mamma gör”. Plötsligt kom det vanliga “nom och Ipad”. Jag har sagt till henne att hon måste be snäll. Hon skulle få allt det NÄR hon har städat efter sig och plockat undan leksakerna innan hon tar fram nästa. Istället valde hon att säga emot och det har låtit så här:

Tilda: Nej, jag vill inte…MAMMA STÄDA!
Mamma: Kastar du dina leksaker på golvet och inte städar, då slänger jag dem. ALLIHOPA!
T: NEJ! DU FÅR INTE SLÄNGA MINA LEKSAKER!

Och så höll det på så här i säkert en kvart, tills hon körde med tårar, skrik och arg på saker… Sedan kom “mamma trösta mig…trösta mig, jag är ledsen”.

Jag sedan “nom och Ipad”…
T: Nooom, jag VILL HA nom! Och Ipad!!!
M: Hämta själv! Hämtar du Ipad så får du nom
T: MAMMA HÄMTA! MAMMA HÄMTA SJÄLV! Jag vill ha pappas Ipad!
M: Nej, vill du ha får du hämta själv!

Och så fortsatte det i ytterligare en kvart men hon gav inte upp. Den här gången gick jag in i duschen och duschade med dörren öppen, så jag hörde Tilda hela tiden som fortsatte tjata och gråta på soffan “mamma häääämtar….buuuhuuu….mamma hämtar, jag vill ha Ipad”.

Sedan hörde hon nog att jag hade duschat klart och kom till badrummet och fortsatte lite till. Kollade sig själv i spegeln och övade gråt-grimaser…yeap. Då sa jag till att nu får hon sluta gråta och prata som vanlig.

M: Tilda måste vara snäll. Säga snäll om du vill ha nåt. Vad säger man då?
T: Tack!
M: Kan jag får nom och ipad tack!
T: Kan Tilda får nom och ipad, TACK!
M: säg det igen…
T: Kan Tilda får nom och ipad, taaaack!

Victory! ✌🏼️

Om det hade varit Måns eller om han är hemma, då skulle han bara gått och hämta bara för att slippa gråt och bråk.

Bad cop vs. good cop

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge