Det här med välling och nattäta. Jaaaag veeeeet! Många har åsikter kring detta med välling på natten och nattätning.

Tilda dricker välling i sömnen, ibland dricker hon ingenting alls men vill bara suga på nappflaskan. Vi har provat med blaskigare välling och bara vatten men då vaknade hon och vägrade. Ett tag har hon typ slutat men alla gånger hon blev sjuk så måste hon ju få i sig vätska och näring så hon har fallit tillbaka till välling. Dock får hon fullkornsvälling för 1 åring eftersom allt annat är smaksatt och innehåller socker.

Igår hostade hon så mycket i sömnen när hon låg på magen och hade precis somnat med vällingflaskan. Hon hostade i omgångar och jag kände ju igen hennes sätt att hosta och typ bara väntade på “nu kommer kräk”. Efter att hon hostade tre gånger och vände många gånger på sig i sängen så sa jag till Måns att han skulle ta upp henne innan det kommer kräk. Tilda vaknade, gråtade, tjutade och sa att hon hade ont i halsen…jag antog att det var halsbrännan som man brukar få. Måns bar in Tilda i badrummet och hon fick ställa sig vid toalettskålen. Då blev hon skärad och “Tilda vill inte kräka”.

Jag passade på att säga “Tilda måste drick vatten på natten, inte nom (mjölk/välling), för Tilda hostar och det kommer kräk…inte rolig”. Då ville hon genast ha vatten. Sedan har pipmuggen med vatten stått hela natten ovanför sängen. Under natten när hon vaknade så frågade hon efter vatten. Det krävs lite trauma liksom. Detta är inte första gången att hon vill bara ha vatten efter att hon har kräkt eller höll på att kräka. Nu är hon äldre och hon förstår mycket så vi ska försöka utnyttja det med “drick vatten, annars kommer kräk” 😂

När hon vaknade så pratade hon själv om händelsen! Att “Tilda måste dricka vatten på natten, inte nom, Tilda hostade, det kommer kräk”.

Får se hur det går nu. Tilda och jag har pratat, att hon får dricka välling vid läggdags och vi läser böcker eller kolla på Ipad. Hon somnade med vällingflaskan kl.20 ikväll.