Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Att få slut på nattätning

Lästid: 2 min

Det här med välling och nattäta. Jaaaag veeeeet! Många har åsikter kring detta med välling på natten och nattätning.

Tilda dricker välling i sömnen, ibland dricker hon ingenting alls men vill bara suga på nappflaskan. Vi har provat med blaskigare välling och bara vatten men då vaknade hon och vägrade. Ett tag har hon typ slutat men alla gånger hon blev sjuk så måste hon ju få i sig vätska och näring så hon har fallit tillbaka till välling. Dock får hon fullkornsvälling för 1 åring eftersom allt annat är smaksatt och innehåller socker.

Igår hostade hon så mycket i sömnen när hon låg på magen och hade precis somnat med vällingflaskan. Hon hostade i omgångar och jag kände ju igen hennes sätt att hosta och typ bara väntade på “nu kommer kräk”. Efter att hon hostade tre gånger och vände många gånger på sig i sängen så sa jag till Måns att han skulle ta upp henne innan det kommer kräk. Tilda vaknade, gråtade, tjutade och sa att hon hade ont i halsen…jag antog att det var halsbrännan som man brukar få. Måns bar in Tilda i badrummet och hon fick ställa sig vid toalettskålen. Då blev hon skärad och “Tilda vill inte kräka”.

Jag passade på att säga “Tilda måste drick vatten på natten, inte nom (mjölk/välling), för Tilda hostar och det kommer kräk…inte rolig”. Då ville hon genast ha vatten. Sedan har pipmuggen med vatten stått hela natten ovanför sängen. Under natten när hon vaknade så frågade hon efter vatten. Det krävs lite trauma liksom. Detta är inte första gången att hon vill bara ha vatten efter att hon har kräkt eller höll på att kräka. Nu är hon äldre och hon förstår mycket så vi ska försöka utnyttja det med “drick vatten, annars kommer kräk” 😂

När hon vaknade så pratade hon själv om händelsen! Att “Tilda måste dricka vatten på natten, inte nom, Tilda hostade, det kommer kräk”.

Får se hur det går nu. Tilda och jag har pratat, att hon får dricka välling vid läggdags och vi läser böcker eller kolla på Ipad. Hon somnade med vällingflaskan kl.20 ikväll.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Att få slut på nattätning

 1. Hos oss är det tvärtom!;) Vi försöker får henne att dricka välling runt kl 22-24 så att hon kanske sover i mer än 2-3 tim i sträck! Jag går snart in i väggen!

  1. Hur gammal är hon nu? Välling redan tänkte jag. Tror vi började med välling när T var 6 mån.

   T har iaf sovit två nätter i rad utan välling eller frågat efter det efter mitt inlägg. Hon kommer säkert fråga inatt bara för att jag säger d nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge