Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Inte ok: att det ska vara så svårt med kösystem

Lästid: 3 min

Jag gillar Sverige. Jag gillar att vi har ett kösystem, fungerande kösystem… ibland. När jag ser att det inte funkar så har jag inte heller svårt att säga till när jag står i kön, särskilt när någon inte gör rätt enl. mig.

Igår när jag köade på Elgiganten för att returnera en locktång så hände detta. Jag var tvungen att säga till. Det var bara absurt plus att det har hänt ofta, särskilt när det är ungdomar och ungdomar med utländska bakgrund eller gäng som inte har någon hyfs. Jag har nog lite av Botkyrka kvar i blodet haha.

Det var två öppna kassor och EN KÖ bildades…
En ungtjej var före mig i kön. När jag ställde mig i kön efter henne så var det inget problem för det var ju ändå bara vi och två upptagna kassor. Jag tyckte då det inte var konstigt även jag tänkte att vi kunde ställa i varsin kö och vänta på sin tur. Sedan flyttade hon på sig å ställde sig bakom ena kunden, så jag ställde mig efter den andra kunden.

Då viftade å ropade hon in ena killkompisen, även jag inte förstod deras språk men det var tydligt. Kompisen kom in i butiken och denhär unga damen talade om för kompisen att han skulle ställa sig framför mig i min kö! Killen hann inte reagera för jag öppnade munnen och sa “nej du! Det funkar inte så! Du kan inte ställa dig i 2 köer!”. Tjejen talade surt tillbaka såklart “det spelar ingen roll, JAG var före dig!”. Sedan upptäckte jag att två av hennes tjejkompisar stod bredvid mig å alla de tjafsade på sitt språk. Jag stod kvar och stirrade på alla dem.

Ingen av de vågade ställa sig framför mig.
Två kvinnor som redan stod vid kassan före mig, en av de som väntade på sin väninna himlade lite med ögon å vågade väl inte säga nåt. När tjejen talade tillbaka och försökte få sina kompisar att tränga sig före mig i kön fast de inte riktig vågade så sade kvinnan vid kassan som väntade på sin vän att jag kunde stå bakom henne. Jag sa bara “tack! jag flyttar inte på mig, jag står här. Två kassor, två köer, välj ett!”

Visst att ibland har det varit så att det är flera kassor öppna å folk ändå ställer sig i en kö å kön kan växa jättefort, det är idiotiskt. Andra kanske tycker att det är rätt så, att när det är 2 eller fler kassor/toaletter/Bajamaja-köer… Så ställer folk i en kö å väntar på sin tur när någon kassorna/toaletterna blir lediga… Igen, det är lite idiotiskt men också hövligt kanske….

Men inte när ett hel gäng paxar i kön för en kompis! Inte ok!

Man får välja en kassa och väntar på sin tur. Kassorna har ju separata köer. Man kan väl inte stå och vela mitt emellan som en mupp! I matbutiker måste man välja en kö. När det öppnas en ny kassa så är det ny kö som bildas. I HM så måste man också välja kö när köerna är ändå så nära varandra. Vet att utomlands t ex USA är det vanligt att det är en kö å flera kassor, man väntar tills någon kassa blir ledig.

Hade inte tjej dummat sig hade jag låtit henne gå före. Det brukar jag göra om någon var före mig i en sån situation. Hon försökte skicka kompisarna å hjälpa henne tränga sig i kön. Då var jag bara tvungen att säga till att det inte var ok. Hoppas att hon inte fortsätter så mot andra. Dagens ungdomar…

FYI: Thailändarna i Thailand kan inte köa… de har lärt sig nu hur man gör när de ska åka BTS Skytrain hahaha!

Vad är ok och inte ok för er när det kommer till kösystem?
Vad blir ni mest irriterad över?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge