Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Att bråka i sociala medier

Lästid: 2 min

Min man har mycket humor.
En gång fick jag en bild av Måns med nedanstående citat som jag blev jättearg över. Det är bara googla om ni vill se. 

Det var i alla fall efter att jag kunde bli arg på olika personer över Internet. Det kunde vara de jag kände och främlingar. På den tiden pratade man aldrig om näthat, nätmobbing eller nättroll. Internet-etik, vadå? Folk kunde irritera en med sina ord bakom tangenterna. Man kunde ta allting personligt. 

Jag läste saker och ting som jag ville och tolkade ord som jag ville. Det är klart att man tycker att man har rätt och man vill att hela världen ska veta det. Jag kunde bli upprörd och förbannad länge. Jag ville ha blod och hämnd. Jag fick bilden av Måns och jag blev jättearg då. Det kom han så väl ihåg haha och påminde mig häromdan igen. 

“Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics… Even if you win, you’re still retarded.”

Jag vill inte jämföra bråk på nätet med just “special Olympics” för att det kunde vara stöttande mot människor med förståndshandikapp, det är inte mitt syfte. Men Måns humor i budskapet gick fram hos mig. 

Nu kan jag i alla fall bara skratta när jag ser andra bråkar på nätet. Det är så lätt att blåsa upp bagateller och misstolkar. Det kommer inte heller något bra ur bråket om ingen ger vika. Det är också energikrävande och tär på familjen och andra vänner! Man kanske förlorar vänner på kuppen. 

Så här brukar det ju gå till. Oftast så urartar kommentarerna eller diskussionen och blir mer och mer på en dagisnivå. Blir det så då är det bara låta den personen som vill driva “bråket” sitta och leka själv i sandlådan. Det spelar ingen roll hur man än säger för allting skulle bara gå in i ena örat och ut igen i det andra. Personen som gärna vill bråka hör och ser som han/hon vill. Får bråkmakaren medhåll så vågar denne sträcka ryggraden lite extra och tillsammans med sina vänner kastar sand på motparten. Det är bara låta dessa rulla runt i gyttan själva och skita ner sig.

Tystnad är också makt eftersom det inte skulle spela någon roll hur man som motparten än säger, gör och inte gör. Detta gäller också i ett par-relation. Den som bråkar vill ALLTID ha rätt och få sista ordet, vänder på alla stenar och letar skit, spelar offer eller martyr.

Det blir inte bättre än så här… Hoppas budskapet går fram till ALLA VI som hänger i sociala medier. 

 

2 kommentarer om “Att bråka i sociala medier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge