Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Att berätta för storasyskonet – mamma har bebis i magen!

Lästid: 1 min

Passar på att göra ett inlägg om ämnet och som svar till Emmas inlägg “När ska man berätta för storasyskonet att mamma har bebis i magen?

Vi berättade för Tilda rätt tidig. Måns sade redan nästan direkt efter att jag sade till honom i typ vecka 4 när jag tog gravtestet. Han blev ju stum ett tag och plöstligt så kom det “Tilda! Du ska bli storasyster!” och sedan “mamma har en bebis i magen!”. Tilda härmar ju allt vi säger och då sade hon det också “mamma har bebis i magen!” MEN hon förstod nog inte nåt då…eller gjorde hon det?

Sedan har Tilda betett sig mycket kränglig. Hon vill hela tiden vara nära mig, ligga bredvid, lägga huvudet på mina lår och har sitt öra vid magen…som om hon lyssnar på magen. Hon har även varit vild och extra jobbig å trotsig. Hon vill liksom vara PÅ MIG hela tiden och flera gånger har hon råkat trycka till min mage så att jag blev arg. Kände konkurrens? Redan? 

Igår sade hon efter mig “Tilda ska bli storasyster” och den meningen satt direkt. Men hon förstod ännu inte innebördet. När magen växer och syns mer och hon kan vara med och känna på magen och sparkar så tror jag hon förstår. Hon vet i alla fall vad en bebis är och hon har sagt att “mamma har en bebis i magen”.

Det finns inget rätt eller fel. För oss kom det naturligt och Tilda har fått se ultraljudbilder som vi har förklarat att det var en liten bebis där. 

Bild från i veckan när Tilda också ville visa magen 🙂

  

En kommentar om “Att berätta för storasyskonet – mamma har bebis i magen!

  1. Min dotter var 9 månder när vi började förklara, vi förklarade nästan varje dag eftersom min mage var bamse stor i v13 redan, hon började tidigt att peka och klappa. Sedan när jag var höggravid låg hon oftast och mös brevid magen 🙂 Tror att dom förstår mer än vad man tror. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge