Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Att använda aborträtten som klickbait

Lästid: 2 min

Vi bänkade oss framför tvn och väntade på Alexandra Nilsson a.k.a KISSIE som var nämligen på Nyhetsmorgon. Vi visste inte vad hon skulle prata om än hennes nya stil.

Sedan kom hon med “Står upp för aborträtten“. Kissie vill även sudda ut “Kissie” och “branda om” sitt varumärket “Kissie” till bara “the real Alexandra Nilsson”, typ. Snackar om klickbait som TV4 körde med!


Människor kan ändras, alla kan fela. Men att Alexandra berättade att hon blev gravid när hon var 13 år och gjorde abort, det var förståeligt. Sedan har hon gjort flera abort! Hon är idag 27 år.

Jag tycker inte att hennes kampanj/driv “Stå upp för aborträtten” är något som hon ska driva. Det är ju hyckleri. Ska hon som har gjort flera aborter komma med att det ska vara en rättighet att få göra det också? Vart var hon när det var sexualkunskap i skolan?

 

Abortsvårdsvägran 

Sedan kan vi prata om abortmotstånd och abortsvårdsvägran som detta verkligen handlar om. 

Tycker du att en kvinna har rätt till abort, om hon har blivit gravid mot sin vilja t ex genom våld eller blivit våldtagen? 

Mitt svar: ja! Sedan kommer moralen in och tänker på det ofödda barnet som inte har någon talan.

 

Är Sverige det enda landet i Europa som inte har infört abortsvårdsvägran?

Detta vill SD och KD ändra på. Sverige har stått emot kyrkan länge och t ex Italien har 80% av sjukvården abortsvårdsvägran men majoriteten där är katoliker…

Att sjukvårdspersonalen ska ha rätt att vägra utföra en abort kan jag tycka att det är också deras rättighet. Att barnmorskorna blir tvingad till att hjälpa att ta ett liv istället för att ge ett liv.

Men är det som att välja att bli bagare men vägrar baka bullar, som en vän beskrev.

Alltså, många frågor och val att ta ställning till. Som thai så har allting med karma-poäng att göra. Det är aldrig rätt att ta ett liv men jag tycker att det är från fall till fall. Alla kan begå misstag i livet. Att sätta ett barn i världen när man inte är redo är inte heller bra för någon.

Men jag tycker inte att ALEXANDRA “KISSIE” NILSSON ska använda detta till något kampanj! Och det förvånar inte mig att hon får en shit-storm över sig på sin blogg/ig…

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Att använda aborträtten som klickbait

  1. VA?!? Göra abort engång borde man redan har lärt sig en läxa men att göra det flera ggr som om det var ok?? Skit att det finns såna människor på jorden som so called Kissie. Det finns faktis kondomer, spiraler, ppiller ect! Hon borde googla upp det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge