Vi bänkade oss framför tvn och väntade på Alexandra Nilsson a.k.a KISSIE som var nämligen på Nyhetsmorgon. Vi visste inte vad hon skulle prata om än hennes nya stil.

Sedan kom hon med ”Står upp för aborträtten”. Kissie vill även sudda ut ”Kissie” och ”branda om” sitt varumärket ”Kissie” till bara ”the real Alexandra Nilsson”, typ. Snackar om klickbait som TV4 körde med!


Människor kan ändras, alla kan fela. Men att Alexandra berättade att hon blev gravid när hon var 13 år och gjorde abort, det var förståeligt. Sedan har hon gjort flera abort! Hon är idag 27 år.

Jag tycker inte att hennes kampanj/driv ”Stå upp för aborträtten” är något som hon ska driva. Det är ju hyckleri. Ska hon som har gjort flera aborter komma med att det ska vara en rättighet att få göra det också? Vart var hon när det var sexualkunskap i skolan?

 

Abortsvårdsvägran 

Sedan kan vi prata om abortmotstånd och abortsvårdsvägran som detta verkligen handlar om. 

Tycker du att en kvinna har rätt till abort, om hon har blivit gravid mot sin vilja t ex genom våld eller blivit våldtagen? 

Mitt svar: ja! Sedan kommer moralen in och tänker på det ofödda barnet som inte har någon talan.

 

Är Sverige det enda landet i Europa som inte har infört abortsvårdsvägran?

Detta vill SD och KD ändra på. Sverige har stått emot kyrkan länge och t ex Italien har 80% av sjukvården abortsvårdsvägran men majoriteten där är katoliker…

Att sjukvårdspersonalen ska ha rätt att vägra utföra en abort kan jag tycka att det är också deras rättighet. Att barnmorskorna blir tvingad till att hjälpa att ta ett liv istället för att ge ett liv.

Men är det som att välja att bli bagare men vägrar baka bullar, som en vän beskrev.

Alltså, många frågor och val att ta ställning till. Som thai så har allting med karma-poäng att göra. Det är aldrig rätt att ta ett liv men jag tycker att det är från fall till fall. Alla kan begå misstag i livet. Att sätta ett barn i världen när man inte är redo är inte heller bra för någon.

Men jag tycker inte att ALEXANDRA ”KISSIE” NILSSON ska använda detta till något kampanj! Och det förvånar inte mig att hon får en shit-storm över sig på sin blogg/ig…