Vårt första familjeutflykt som tvåbarnsföräkdrar bar det av i eftermiddag till BB-mottagning på Östra Sjukhuset. ”Baby Prim” fick väga och träffa barnläkaren igen. Det var väntad att hon skulle gå ner i vikt efter några dygn. Hennes vikt var 2740 gram och idag låg hon något på 2500 gram. De kollade syre och det var bra, hon låg på 98…vad det nu innebär men jättebra i alla fall. PKU-blodprov tog de också och ska skicka till labbet, inte heller nån aning men jag får googla. Vet att jag frågade om det mesta men jag kom inte ihåg allting för jag var så trött. 

Idag har ”Baby Prim” sovit…och sovit. När hon vaknade till så erbjöd jag henne bröst men hon snuttade och slocknade. Någon gång vaknade hon till och var ledsen, då ville hon verkligen ha bröst och jössös… Det gör sååå ont och inte nog med att tuttarna sväller, mjölken produceras och inte vill rinna ut så som jag skulle vilja. Så inte nog med att man har ont efter förlossningen och har typ mensvärk för livmoder jobbar på att dra ihop sig, att jag känner alla stygnen när jag sitter…och så är det tuttarna som gör ont, särskilt när man inte har stora bröst. Det är kanske värre med små bröst, att huden spänner till max och jag känner hårda knölar som jag försöker massera och urpumpa för hand för att lätta på trycker men det funkar inte. Sicken vilka problem va! (Läs förra inlägget)

Varje sug Prim tar så vill jag sparka in min stor tå nånstans också för att inte tänka på hur ont det gör, nästan svimmelfärdig. Redan imorn får jag köpa och prova sugskydd eller vad det heter. Jag använde inget sådan med Tilda. Varje sug som tar så strålar värlar ända ut i axlar, armar och ben liksom. 

Imorgon kommer Tildas BVC-sjuksköterska på hembesök. Vi har valt samma dvs Backa Läkarhus som är i området bara någon minut från hemmet.   Baby Prim i sin nya vagn, Beemoo Maxi Travel från Jollyroom