Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Återbesök på BB-mottagningen 

Lästid: 2 min

Vårt första familjeutflykt som tvåbarnsföräkdrar bar det av i eftermiddag till BB-mottagning på Östra Sjukhuset. “Baby Prim” fick väga och träffa barnläkaren igen. Det var väntad att hon skulle gå ner i vikt efter några dygn. Hennes vikt var 2740 gram och idag låg hon något på 2500 gram. De kollade syre och det var bra, hon låg på 98…vad det nu innebär men jättebra i alla fall. PKU-blodprov tog de också och ska skicka till labbet, inte heller nån aning men jag får googla. Vet att jag frågade om det mesta men jag kom inte ihåg allting för jag var så trött. 

Idag har “Baby Prim” sovit…och sovit. När hon vaknade till så erbjöd jag henne bröst men hon snuttade och slocknade. Någon gång vaknade hon till och var ledsen, då ville hon verkligen ha bröst och jössös… Det gör sååå ont och inte nog med att tuttarna sväller, mjölken produceras och inte vill rinna ut så som jag skulle vilja. Så inte nog med att man har ont efter förlossningen och har typ mensvärk för livmoder jobbar på att dra ihop sig, att jag känner alla stygnen när jag sitter…och så är det tuttarna som gör ont, särskilt när man inte har stora bröst. Det är kanske värre med små bröst, att huden spänner till max och jag känner hårda knölar som jag försöker massera och urpumpa för hand för att lätta på trycker men det funkar inte. Sicken vilka problem va! (Läs förra inlägget)

Varje sug Prim tar så vill jag sparka in min stor tå nånstans också för att inte tänka på hur ont det gör, nästan svimmelfärdig. Redan imorn får jag köpa och prova sugskydd eller vad det heter. Jag använde inget sådan med Tilda. Varje sug som tar så strålar värlar ända ut i axlar, armar och ben liksom. 

Imorgon kommer Tildas BVC-sjuksköterska på hembesök. Vi har valt samma dvs Backa Läkarhus som är i området bara någon minut från hemmet.   Baby Prim i sin nya vagn, Beemoo Maxi Travel från Jollyroom

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Återbesök på BB-mottagningen 

 1. Dom mäter syremättnade i blodet.. vet inte om du såg på inslaget där vi var med på TV4, det är här dom har chans att rädda livet på barnet ifall det är fött med som i Alfreds fall hjärfel/förtränings på aortan. Står det rätt till så ska siffran visa 98/100 det är bra. Det gjorde inte Alfreds när han föddes så tack vare den metoden så räddade dom hans liv. Idag är han fullt frisk och återställ med siffran 100 så bra som det kan bliPKU-test gör dom för att kolla så att barnet inte är fött med ngn sorts hjärnskada.

 2. Åh stackare! Så ont hade jag med K också. Testa amningsnapp tills det kommit igång bättre och sedan finns det en salva (xylocain tror jag) som är bedövande. Man kan smörja en stund innan bara man tvättar bort innan barnet suget så hon inte får det i munnen.

  1. Tack! Ska kolla d idag. Hon får ta ett bröst och det andra bröstet mjölkar jag ur och knådar knölarna. Lite släpper de och mjölk kommer det ut iaf. Smörja bröstvårtorna med bröstmjölken och luftat hela natten typ. Lite ont gör det ändå för varje gång hon nyper till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge