(Ej sponsrat inlägg)

Vilka fina soliga dagar vi har fått! Igår åkte Måns, jag och Prim hem till Göteborg för att hämta Måns syster Anna som bor utanför London. Tilda fick hänga med farmor på stranden.

På vägen tillbaka till Göteborg tog vi spontana avstickare. Jag har länge varit nyfiken på svenska vingårdar och i Halland finns faktisk en! Ästad Vingård, bara en liten bit ifrån Ullared. Dit åkte vi till, lunchade och kikade runt på gården.

På Ästad Vingård kan man bo i stugor eller hotell, äta på två av deras restauranger, gå på utomhus-spa, basta, åka Ziplina, köra Fångarna på gården, gå en guidad vingårdsvandring och titta i deras vinkällare. Man kan köpa en vinprovning här men man kan inte köpa hem deras viner och det går inte att beställa på Systembolaget eftersom de producerar inte tillräcklig mycket vin.

Vill man smaka får man helt enkelt komma till gården.

Här finns det gott om rum och stugor!

Här inne i borgen finns receptionen, restaurang/café och vinkällaren.

Vi åt lunch i den mer lantliga restaurangen och det var Wallenbergare med potatisstomp i menyn och de snålade inte med skirat smör 🙂

Har ni vägarna förbi eller till Ullared så kolla in Ästad Vingård. Stället är kanske mer för konferensgrupper, bröllop men tjejgäng eller par som vi ha lite avkoppling blir nog inte besviken.

Kolla in hemsidan för mer info, bilder och olika spa alternativ ->> Ästad Vingård