15 timmars barn prioriteras inte. Systemet är tyvärr så. Om det är brist på personal så ser förskolan på den bästa lösningen och det blir oftast att de barn som KAN vara hemma ska stanna hemma. Bara att det är surt att vi betalar för att hon ska få gå. 

Nyss kom det ett sms om att de kan inte ta emot Tilda och T idag pga brist på personal, de enda 15 tim barn på avdelningen som betalar gissar jag. 

Torsdagar skulle vara något extra för de yngre i gruppen så de har sagt att vi skulle komma till kl.9 på torsdagar om vi vill vara med och förra veckan undrade de om vi kunde byta tiderna till 8:30-13:30 istället för 9-14 tis-tor som det brukar vara. Vi har hela tiden följt förskolans “rekommendationer”. Sedan ville Tilda inte gå till förskolan och hon hade inte varit där på 3 veckor. När hon är där så ville hon ibland inte gå hem. 

  

Förra torsdag skulle de små på teater och vi byggde upp förväntningen på onsdagskvällen efter att vi fick sms om teaterbesöket, och så kom sms:et på torsdagsmorgon att pga personalbrist blev det inget. Igår sa förskolan att de skulle ha maskerad, pyssel och pynta inför påsken, hela förskolan ska göra det tror jag och så kom sms:et på morgonen. 

Förra terminen var det i flera veckor som det var brist på personal. Jag har fått sitta med när vi kom en tisdag och man frågade om jag kunde stanna…och det var så “om Tilda ska vara här så får du stanna” och då var det verkligen brist på vikarier och jag satt med när de försökte ringa runt. Jag har varit som extra personal några gånger och stannat längre för mitt barn och andras barn. Barnen kom gärna fram till mig och ville leka. (Läs det inlägget “Jag = extra fröken?“)

Det är ganska frustrerande. Det är att (1)vi betalar för att Tilda ska kunna vara på förskolan och ändå kan vi räkna hur många dagar hon har varit där. (2) Att vi har byggt upp förväntningar på något extra som inte blev av… nu två torsdagar i rad. 

  

Tilda är gärna hemma med mig och bebisen. Jag skulle ju passa på att städa lägenheten innan Måns kommer hem efter halvdag på jobbet. Vi åker nämligen till Halmstad idag.