Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Arg på förskolan

Lästid: 2 min

15 timmars barn prioriteras inte. Systemet är tyvärr så. Om det är brist på personal så ser förskolan på den bästa lösningen och det blir oftast att de barn som KAN vara hemma ska stanna hemma. Bara att det är surt att vi betalar för att hon ska få gå. 

Nyss kom det ett sms om att de kan inte ta emot Tilda och T idag pga brist på personal, de enda 15 tim barn på avdelningen som betalar gissar jag. 

Torsdagar skulle vara något extra för de yngre i gruppen så de har sagt att vi skulle komma till kl.9 på torsdagar om vi vill vara med och förra veckan undrade de om vi kunde byta tiderna till 8:30-13:30 istället för 9-14 tis-tor som det brukar vara. Vi har hela tiden följt förskolans “rekommendationer”. Sedan ville Tilda inte gå till förskolan och hon hade inte varit där på 3 veckor. När hon är där så ville hon ibland inte gå hem. 

  

Förra torsdag skulle de små på teater och vi byggde upp förväntningen på onsdagskvällen efter att vi fick sms om teaterbesöket, och så kom sms:et på torsdagsmorgon att pga personalbrist blev det inget. Igår sa förskolan att de skulle ha maskerad, pyssel och pynta inför påsken, hela förskolan ska göra det tror jag och så kom sms:et på morgonen. 

Förra terminen var det i flera veckor som det var brist på personal. Jag har fått sitta med när vi kom en tisdag och man frågade om jag kunde stanna…och det var så “om Tilda ska vara här så får du stanna” och då var det verkligen brist på vikarier och jag satt med när de försökte ringa runt. Jag har varit som extra personal några gånger och stannat längre för mitt barn och andras barn. Barnen kom gärna fram till mig och ville leka. (Läs det inlägget “Jag = extra fröken?“)

Det är ganska frustrerande. Det är att (1)vi betalar för att Tilda ska kunna vara på förskolan och ändå kan vi räkna hur många dagar hon har varit där. (2) Att vi har byggt upp förväntningar på något extra som inte blev av… nu två torsdagar i rad. 

  

Tilda är gärna hemma med mig och bebisen. Jag skulle ju passa på att städa lägenheten innan Måns kommer hem efter halvdag på jobbet. Vi åker nämligen till Halmstad idag. 

Print Friendly, PDF & Email

8 kommentarer om “Arg på förskolan

 1. Tycker du ska ringa ansvarig på Förskoleadninistrationen för förskolan bryter mot ett gäng lagar!

  1. Det sitter 2st där och de är lika illa när jag var där ett antal gånger. En gång om att vi åkte på att betala fullpris för 25-tim förra terminen när hon började fast vi har alltid haft 15tim och “inget vi på förskoleadm kan göra nåt åt” efter mail på mail och besök. Sedan om detta ville f.adm gärna förklara att det är så att rektor på förskolan får fatta beslut och oftast i första hand de 15-tim barn som kan vara hemma typ får skita i att gå även de betalar för att ha sin plats. Arg och maktlös liksom.

 2. Nej men fy! Sådär får det inte gå till! Förstår om det inte finns vikarier men förskolan har ingen rätt till att neka ett barn att vara där. Har hon sin plats och ni betalar för 15 timmar, så ska hon få vara där också. Och är det så mycket kris att det verkligen inte går, så måste ju ni få avdraget på priset. Så som ni har det nu är ju inte rättvist för fem öre

 3. Vet du…. dom är tvungna att ta emot tjejen. Det finns en lag som säger så. Att skicka ett sms till dig är inte ok. Tack och prata med ledningen så dom blir varse om vad som försigår. Helt oacceptabelt. Kram…

 4. Hej!
  Jag jobbar som lärare och i förskola, vi har det precis som du beskrivit och hos oss har vi in i det längsta undvikit att sms:A föräldrarna till 15h-barnen om personalbristen, det ör något vi vill slippa , men dag för nån månad sen vart vi tvungna då vi hade personalbrist även på de två andra avdelningarna och var tvungna att täcka upp för varandra. Vi kände att vi inte kunde garantera barnens säkerhet med så få pedagoger, har påtalat detta för vår chef dom inge lyfter ett finger. Tillslut gick det så långt att jag uppmuntrade föräldrarna att ringa maila förskolechefen samt kommunen, vilket min chef inte var nöjd åt att jag gjorde….
  Men summa summarium erbjöd vi dom som gick miste om en dag ena veckan att komma en måndag eller fredag veckan efter ( 15h-barnen här går 9-14 tis-Tors)…

  1. Hej! Va kul att du skrev. Hade hoppas på någon inom förskola skulle kommentera. Jag vill inte alls säga att det är personalens fel för det är situationen som har tvingat alla till detta och kommunen måste fixa problemet men jag kände att man har kanske utnyttjat detta lite mer när det gäller oss.

   Jag har varit med rätt mycket förs terminen för att T skulle känna sig trygg. Sedan när jag är med så hjälpte jag till med andra barn också, inga problem så och för barnens skull. Vilka föräldrar vill lämna sitt barn i en underbemannad förskola om det skulle börja brinna? Mardröm!

   Precis som jag skrev, att jag var mest trött o irriterad över att göra mitt barn besviken när vi har byggt upp förväntningar för saker hon skulle få vara med. På den här förskolan verkar ha svårt att planera in någon aktivitet för barnen utan att känna sig stressade över det, som jag har märkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge