Haha detta kanske är årets julklapp – en thai terrakottamortel, till en som gillar köksprylar eller matlagning. Fast detta är ju rena rånet – 599kr!

 

Inte för att klaga på Cervera eller Tina Nordström men priset för en thai terrakottamortel fick mig att skratta. Så här mycket kostar inte ens i Thailand och inte här i Sverige som jag har sett.

Jag har en exakt likadan och men ”bankaren” är av annat träslag. Vad är det då som kostar så mycket? Designen? Att det är Tinas elelr bara en ny kul pryl som alla tv-kockar nu har hittat till och är så förtjust över? Den ser ju ut som alla andra och de finns i olika storleker om du går till din närmaste asienbutik och fråga. En terrakotta för 599kr är överpris tycker jag men vill du ha en som är Mat-Tinas så köp. En sådan kan u få för 75-200 kr beror på storlek om din asienbutik tar in några motlar.

Min köpte min thaivän till mig från en thaibutik i Eslöv när jag jag bodde i Lund. Han tyckte väl att jag behövde en till alla våra matfester. Min mortel har överlevt i 15 år nu.

Följ gärna mig på Instagram!

Kolla in Prim på Instagram, hon älskar när jag tar fram morteln haha. Här hjälpte hon mig med Pad krapaow. Skulle filmen fastna eller inte spela så klicka bara på bilden, då öppnar det en ny ruta på instagram. Du kan se även du inte har ett konto på Instagram.

RECEPT: Pad krapao

 

Vad använder man denna pryl till?

I Sydostasien så har man ju denna typ av mortel till att banka grön papaya när man gör t ex somtam. Grön papaya är omogen och smakar inte så mycket men när man göra en sallad av det så får man banka in smakerna. Sedan kan man göra dip och annat gott som t ex att krossa vitlök och chili eller gör en guacamole kanske.

RECEPT: Kålrabbi somtum

Prova en Kålrabbi somtum ikväll?

 

LÄS MER: Myter om mat – Som tum