Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Årets julklapp – en thai terrakottamortel?

Lästid: 2 min

Haha detta kanske är årets julklapp – en thai terrakottamortel, till en som gillar köksprylar eller matlagning. Fast detta är ju rena rånet – 599kr!

 

Inte för att klaga på Cervera eller Tina Nordström men priset för en thai terrakottamortel fick mig att skratta. Så här mycket kostar inte ens i Thailand och inte här i Sverige som jag har sett.

Jag har en exakt likadan och men “bankaren” är av annat träslag. Vad är det då som kostar så mycket? Designen? Att det är Tinas elelr bara en ny kul pryl som alla tv-kockar nu har hittat till och är så förtjust över? Den ser ju ut som alla andra och de finns i olika storleker om du går till din närmaste asienbutik och fråga. En terrakotta för 599kr är överpris tycker jag men vill du ha en som är Mat-Tinas så köp. En sådan kan u få för 75-200 kr beror på storlek om din asienbutik tar in några motlar.

Min köpte min thaivän till mig från en thaibutik i Eslöv när jag jag bodde i Lund. Han tyckte väl att jag behövde en till alla våra matfester. Min mortel har överlevt i 15 år nu.

Följ gärna mig på Instagram!

Kolla in Prim på Instagram, hon älskar när jag tar fram morteln haha. Här hjälpte hon mig med Pad krapaow. Skulle filmen fastna eller inte spela så klicka bara på bilden, då öppnar det en ny ruta på instagram. Du kan se även du inte har ett konto på Instagram.

RECEPT: Pad krapao

 

Vad använder man denna pryl till?

I Sydostasien så har man ju denna typ av mortel till att banka grön papaya när man gör t ex somtam. Grön papaya är omogen och smakar inte så mycket men när man göra en sallad av det så får man banka in smakerna. Sedan kan man göra dip och annat gott som t ex att krossa vitlök och chili eller gör en guacamole kanske.

RECEPT: Kålrabbi somtum

Prova en Kålrabbi somtum ikväll?

 

LÄS MER: Myter om mat – Som tum

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge