Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Är du verkligen hemma när du är hemma? (Sponsrad video)

Lästid: 2 min//Inlägget innehåller reklam för Clas Ohlson  

Visst är det en bra fråga? Har du själv funderat över hur länge du kan vara i från din mobil ?

Jag vet inte hur många gånger jag har försökt att inte kolla i mobilen jämt. Ibland lägger jag bort mobilen med flit och så kommer Penny springande med mobilen i handen och talar om för mig “mamma fon”. och lägger den i min hand. Mycket snällt av henne också.

Har du sett Clas Ohlson reklamfilm? Reklam eller ej så tåls det att tänkas gällande mobilvanor hemma och hur man vill ha sitt hemmaliv.

Clas Ohlson har gjort ett kul experiment med en familj där föräldrarna gick med på att tapetsera om väggarna i huset med tapeter som blockerade mobilnät och wifi utan att barnen visste om det. Se själv! Det är rätt kul men tänkvärt.  

Alltid uppkopplad

Ämnet är superaktuellt hos oss det här med att alltid vara uppkopplad hela tiden och vi har på sätt och vis tappat kontrollen över barnen det här med skärmtider. Ja jag erkänner. Ibland kan vi sitta på rad och barnen kollar på varsin padda och och vi i mobilen medan tvn är på. Kan du även gissa hur många enheter vi har här hemma som belastar vår lilla wifi. Hela 3 ipads, 3 mobiler, tv, PS4, AirPlay, Nintendo Wii, Philips Hue med 3 lampor som vi kan styra med mobilen… Chromecast också…vänta, den har nog egen wifi… Jo, och så den här laptop jag sitter med nu. Jössös. Barnen är beroende av Youtube, vi vuxna är beroende av internet, och jag som lever på sociala medier och försöka tjäna pengar så är internet och wifi ett måste. Vi behöver disciplin på oss själva och på barnen. Vi har försökt med att inte ha mobilen eller ipad vid matbordet och ibland var det Tilda som påminde “inga mobiler vid matbordet!” när vi vuxna “ska bara” kolla på en grej. Måns kollar på fotbollsresultat och det kan plinga till då och då, och för mig är det oftast chattmeddelande. Jag har stängt av notiser för Facebook men så fort jag är med i en ny grupp så plingar det till konstant när andra människor man inte känner har postat något. Barnen har lärt sig själva sedan de var 1,5 år att swipe bort notiser som stör de när de leker med ipad.

“Förr i tiden var hemmet en plats där vi kunde stänga ute omvärlden och dess olika stressmoment. När vi var hemma kunde ingen nå oss och vi var trygga. Men med mobilens intåg i hemmet kan vi alltid bli nådda. “  – Från Clas Ohlson – Ett bättre hem

Ska man behöva gå i terapi eller söka hjälp? Clas Ohlson har en hel hemsida med inspiration och olika hacks på hur man kan få ett bättre hemmaliv. Jag tycker att jag är en närvarande förälder men så fort barnen har tråkigt så ropar de efter ipad. Och ja jag är väl inte den enda som använder tv och ipad som barnvakt? Det gör jag när jag behöver arbetsro med datorn eller i köket. Dags för en förändring för ett bättre hemmaliv och mindre stillasittande. Jag kan börja igen med att inte ladda barnens padda och sätta timer för skärmtider. Jag får kika lite mer på vad Clas Ohlson har hittat på för mer tips.   //Inlägget är i samarbete med Clas Ohlsson men tankar och ord är mina egna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge