Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Äntligen sockerfri med Louise Hafdell & lite om kokosgrädde

Lästid: 2 min

Den här veckan har jag ätit god mat ute både torsdag och fredag! Lite lyxigt är det ju men nu lite om torsdag.

Jag och Under my umbrella -Emelie på en föreläsning på Elite Park Avenue som Manifest PR bjöd in till.

Äntligen sockerfri!

Det var en föreläsningen med Louise Hafdell som är känd som “Äntligen sockerfri-Louise“. Louise  var en sockermissbrukare och har kämpat sina kilon sedan barn. Tillslut bestämde hon sig för att sluta med socker och började äta enl. LCHF som är alltså Low Carbs High Fat. Tänk att äta mycket fett och går ner i vikt! Men det ska vara bra fett. Kokosfett, kokosgrädde, 40% grädde och ju fetare desto bättre! Sedan skippar kolhydrater som bröd, ris och pasta.

Kolla in Louise webbsida Äntligen sockerfri och Instagram @antligensockerfri

Louise Hafdell har även podden UNNA DIG

Det var fascinerande att höra Louise matresa och ändring av kost. Jag har vänner som kör LCHF och det är alltid kul att höra och se hur de tänker på mat och äter. Jag är inte ett dugg sockerfri, gillar bullar, nudlar och pasta men någon gång har jag sneglat på LCHF. Så vem vet, en thaiversion med LCHF kanske kommer.

Här är bilderna som Louise berättade kring och trots att hon var tjock som hon sade själv så tyckte hon aldrig synd om sig själv.
Fläsk med löksås...inte min favorit men det är LCFH

Köp kokosgrädde!

Vad jag vet så är kokosgrädde och kokosfett favoriter bland LCHF:are! Louise favorit är just Garant kokosgrädde (och hon är inte sponsrad av de vad hon har berättat själv).

Jag får då och då frågor om vilket kokosmjölk-märke är bäst. Mitt tips till dig som inte vet vilket märke av kokosmjölk du ska köpa så tycker jag att du ska gå på kokosgrädde! De har mer extrakt och mindre vatten. Kolla efter 80% extrakthalt.

Varför kokosgräde och inte kokosmjölk?
När jag var barn i Thailand så hade kokosmjölk på burk inte riktig kommit än och alla köpte färskrivna kokosnöt som man sedan pressade ut kokosmjölken själv. Jag satt och pressade redan som 6-7 åring. Den första pressningen gav kokosgrädden och den andra pressningen efter att jag har hällt på lite hett vatten så fick jag ut kokosmjölken (dvs mindre tjock) och tredje pressningen var det vad jag jämför med “kokosmjölk light”. Jag väljer nuförtiden alltid kokosgrädde som jag seden spä ut själv till mjölk vid matlagningen. Det dummast är ju att köpa light… varför köpa en burk vatten?

Bild: Garant

Middag på At Park

Sedan åt vi middag på hotellets restaurang At Park tillsamman med Louise och fyra bekanta ansikten som City catwalk-Ellie, På smällen-Emma och Göteborgsmamman-Malin.
RÅBIFF PÅ SVENSK BIFF Brynt smör & soja, inkokta champinjoner, svampmajonnäs, friterad lök samt krasse. De hyvlade champinjonerna smakade lite som det var tryffelolja på. Det doftade så i alla fall. Det ska jag köra med nästa gång jag skrapar lite råbiff och vi har tryffelolja
UGNSBAKAD TORSKRYGG ”Moule marinière”, blåmusslor, fänkål, stjälkselleri, skummig musselbuljong & persilja Det var stora musslor och lite salt behövdes annars var det gott.
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Äntligen sockerfri med Louise Hafdell & lite om kokosgrädde

  1. Kul föreläsning! Jag har bara använt kokosmjölk på burk, men skall testa kokosgrädde nästa gång jag skall använda ngt sådant 🙂 (visste inte att de fanns 🙂 )

    1. Jaaa kör kokosgrädde, kostar lite mer men de vill väl inte ha vatten i burk haha. Skulle inte tro att man tillsätter kokosvatten i och med jag har ju suttit och pressat ut kokosgrädden och mjölken genom att hälla kokhett vatten på liksom. Spä ut själv bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge