Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ångad torsk med rödbetor, ägg, salladslök, skirat smör och baconsmulor

Lästid: 1 min
Idag har jag improviserat! Hela veckan inlägg kommer typ vara rödbetor överallt haha. Jag är med och tävla i en Instagramstävling som Robertson Wines har i flera månader nu och kommer löpa året ut. Varje månad är det en ny råvara och denna månad är, som ni säkert har förstått nu…rödbetor! Ingen har sagt att man måste tillaga allting själv men jag tycker att det är kul med lite utmaningar och vill bli bättre på att fota matbilder.

 

Rödbetor är väldig höstig och billig nu, igår gjorde jag rödbetsrisotto för för först gången och jag ville verkligen ha den intensiva illrosa och det blev kanon bra. Ikväll gjorde jag en klassiker…oftast ser man tosk med äggsås eller ägg, skirat smör och gröna ärtor å en citronklyfta till, somrigt ja. Nu är det höst! Flrsöker köra råvarorna efter säsong.

Jag kokade ägg tillsammans med rödbetor och sedan skalade äggen och la de i rödbetsvatten för att få lite lättrosa färg på äggvitor. Annars var det inte så mycket mer…jo, rimma torsken över natten gjorde jag. Saltade ingenting i maten, bara när jag rimmade fisken och kokade ägg å rödbetor. Bacon hjälpte till med sältan också, plus att rätten fick lite koncistens kontrast, knaprigt å nom nom. Ville ha naturliga smaker…

Kul att kissa rosa kiss hela vecka hehe… Vad ska jag hitta på imorn då?

 

image
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge