Idag har jag improviserat! Hela veckan inlägg kommer typ vara rödbetor överallt haha. Jag är med och tävla i en Instagramstävling som Robertson Wines har i flera månader nu och kommer löpa året ut. Varje månad är det en ny råvara och denna månad är, som ni säkert har förstått nu…rödbetor! Ingen har sagt att man måste tillaga allting själv men jag tycker att det är kul med lite utmaningar och vill bli bättre på att fota matbilder.

 

Rödbetor är väldig höstig och billig nu, igår gjorde jag rödbetsrisotto för för först gången och jag ville verkligen ha den intensiva illrosa och det blev kanon bra. Ikväll gjorde jag en klassiker…oftast ser man tosk med äggsås eller ägg, skirat smör och gröna ärtor å en citronklyfta till, somrigt ja. Nu är det höst! Flrsöker köra råvarorna efter säsong.

Jag kokade ägg tillsammans med rödbetor och sedan skalade äggen och la de i rödbetsvatten för att få lite lättrosa färg på äggvitor. Annars var det inte så mycket mer…jo, rimma torsken över natten gjorde jag. Saltade ingenting i maten, bara när jag rimmade fisken och kokade ägg å rödbetor. Bacon hjälpte till med sältan också, plus att rätten fick lite koncistens kontrast, knaprigt å nom nom. Ville ha naturliga smaker…

Kul att kissa rosa kiss hela vecka hehe… Vad ska jag hitta på imorn då?

 

image