Jag har tidigare gjort en ansökan så att Tilda ska få gå i en förskola som är närmare hemmet när vi flyttar i oktober. Jag valde endast två förskolor som fanns i området. Både ligger i en byggnad eller höghus och bara max 5 min från hemmet.

Den ena har vi varit och tittat på när vi fick byta men tackade nej med argument att den var ny och det såg ut att de behövde jobba mer med verksamhet. Sedan har jag fått höra av vänner att de inte var nöjda! Den ena hade sagt att personalen vill inte ens jobba, att de nästan slängde över barnet i famnen på en när man kommer och hämta. Att personalen inte ORKAR klä på barnen för det är jobbigt, och därför är inte barnen ute också leker så ofta. Det finns en liten lekplats på förskolan men en större om man tar med alla barnen en bit bort förbi vårt nya lägenhet som vi ska flytta till. Jag fick ångest. Jag hoppas att de har blivit bättre när vi flyttar och om Tilda får en plats där. Det känns ju inte direkt jippie!

Och den andra förskolan som är bara andra sidan av den första jag har sökt till. Där är det tydligen krig har två mammor sagt. Sedan har jag en mamma som säger att att hennes son går på överplan och trivs jättebra.

Nu har jag lagt till tre stycken förskolor och den längst bort är denna som Tilda går nu. Vet dock inte vad det är men Tilda har börjat vägra förskola och säger “vill inte gå dagis” och det sade hon flera gånger idag. Jag tror att hon vill sova mer och “leka hemma mamma”.

IMG_7271.JPG

 

Jag fick fixa hennes hår innan vi gick till dagiset! Tofsar brukar inte sitta längre än 5 min men idag var det helt ok med klämmor och hon fick välja vilka hon ville.