Amning & ingen aptit

Lästid: 1 min

Nu har jag ammat i tre veckor och amningen funkar bra men varje gång jag sitter och ammar så sköljer en konstig känsla över mig. Jag tappar all lust och aptit. Jag får en illamående känsla, dock bara när jag sitter och ammar. 

Så jag googlade om amning och aptit och läste mig fram i olika forum. Många hade samma frågor och upplevelse. Många tappade matlusten och därmed vikten i samband med amningen. För mig är det bara när Prim tar brösten. Jag får passar på vräka i mig mat och annat när jag inte sitter med henne. Hon vill vara nära och inte ligga själv i babynestet så. Jag läste att många rasade i vikt och det är ju bra om jag kan tappa några kilo på vägen men det lär inte hända för mig då jag VILL äta och slänger i mig allt möjligt mellan amningen. 

Har du också upplevt att du tappar lust, ork eller aptit i samband med amningen?

  

2 reaktioner på ”Amning & ingen aptit

  1. Så var det främst med första barnet för mig, nr mjölken rann till vid varje amning så fick jag en olustkänsla, lite deppig/melankolisk känsla, den gick snabbt över. Var så i flera månader varje gång mjölken rann till.Med andra barnet fick jag också en humörförändring vid varje amning. Det är hormonerna som startar utdrivningsreflexen som påverkar ens känslor och humör 🙂 vissa är känsligare än andra för detta.

    1. Ja det precis när hon börjar suga och driva ut mjölk som jag tappar lust och aptit helt och hållet. Jag får vara glad att den här gången funkar amningen mycket bättre och hon går upp jättebra i vikt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge