Jag låg klar vaken och stirrade i mörkret, lyssnade på barnen och Måns snarkningar och plötsligt var kl.5. Kollade på flygbiljetter fram och tillbaka.

Mina tankar är i Thailand och jag känner att jag behöver åka dit, måste dit. För att ta sista farväl.

Jag hann inte dit när min moster var vid liv, än hinner jag till begravningen. Jag var hennes favorit som barn medan min bror var min äldre mosters favvo…

Men…

Men… det finns många men…

Men visst det är väl inte så mycket att fundera på, det är bara åka.

Men jag vill ha med barnen…

Men det blir tre gånger så dyrt med flygbiljetter.

Men det skulle kännas konstigt och tomt utan dem.

Men åker jag ensam kan jag inte vara borta för länge. Måns kan inte följa med och ska själv på jobbresa till Mallorca i mitten av november.

Men det är kanske bra för barnen att vara utan mamma i 10 dagar, och sova själv utan mammas arm. Penny sover bra men gnyr i sömnen och sparkas, hon sover orolig men somnar om direkt. Tilda sover som en stock men letar alltid efter min arm att röra vid, bara för att känna att jag är där, lika så med Penny. Måns vaknar sällan av Pennys ljud och somnar nästan direkt när han väl har lagt sig.

Men åker jag själv kommer Måns klarar av två barn ensam?

Men… jag har ju alltid klarat av att ha barnen själv när han var på jobbresor utomlands. Det är nog bara en sån inbyggd mamma-grej, att vi klarar av barnen själv oavsett. Att det med barn går lite på autopilot och automatik. Men när vi mammor ska nånstans… då blir pappor nervösa.


Det är nog bara jag som inte vill vara ifrån barnen. Men sedan så får barnen träffa mormor och morfar som kommer vara där, min enda lillebror, min enda (den äldre) moster nu och min morbror plus hans son dvs min enda kusin. Jag har inte en stor släkt… eller jag räknar bara in de jag har nära…

Många tankar men tiden rinner ut…

Åka själv, ta med ett eller båda barnen. Jag har i alla fall avbokat köpet av min nya Huawei Mate 20 Pro mobil som present till mig själv och prioriterar en flygbiljett.