(Ej sponsrat inlägg men innehåller en tipsningsöänk till min Vimla)

Håller du med att mobiloperatörer lurar pengar av dig om du inte håller koll på dina pengar och avtal?

Kund hos Tre i 10 år

Och inte till någon nytta eller extra… bara dyrare och dyrare mobiler och abonnemang… men just om abonnemang, bindningstid och uppsägningstid. Igår kollade jag i min bank och såg att det var en e-faktura… en slutfaktura. Jag ringde upp Tre på uppsägning av abonnemang avdelningen frågade ut en Fredrik, och försäkrade att det inte kommer fler räkningar! Måns hade ett helvete med Tre med 3 mån uppsägningstid och när han byte till Telenor och Tre kom med en slutfaktura för 3 MÅNADER… att han hade 3mån uppsägningstid!

Ej rimligt!

Om du har ett mobilabonnemang och bindningstiden är slut, så löper ditt abonnemang tillsvidare! Låt säga att om ditt abonnemang är 300kr/mån så fortsätter du ha 300kr/mån om du inte ändra på abonnemanget till annat billigare trots att bindningstiden tog slut. I Måns fall löpte det på tills han orkade byta…

I mitt fall skaffade jag Vimla en vecka efter bindningstiden tog slut. Man tycker ju att när Vimla gjorde ett nummerflytt på den dagen jag hade begärt så borde abonnemanget hos Tre ta slut också, då… men nej! Då borde jag har avslutat det abonnemanget en månad innan jag tänkte flytta i från Tre!

De tar ut en slutfaktura för ett telefonnummer som de inte längre ”äger” och jag har inte använt något i det abonnemanget hos de under maj månad jö!

Det är fan inte rimligt att de har uppsägningstid! Tänk hur många gamlingar som inte förstår sig på när de ska hålla koll efter alla dessa kryphål som mobiloperatörer tjänar in extra!

Trash-talka andra

Såklart försöker alla dessa telecom-säljare alltid med mer försäljning! Så Fredrik som jag pratade med undrade varför jag byte operatör trots att jag sade redan att jag var kund i 10 år och missnöjd.

Det var som att han aldrig hört på vad jag sade innan, att jag hade varit kunde i 10 år och de vårdade inte sina kunder så väl. Då undrade han vad jag byte till. Vimla, sa jag. Och undrade vad jag betalar nu. Jag svarade 40kr/mån!!!

Då började han med 40kr är ju bara nu för jag kommer få betala mer senare. Då svarade jag att jag har mer koll på Vimla under en månad än vad jag hade på Tre under mina 10 år hos dem!!!

Så ja med Vimla ska jag betala 50kr/mån istället för 100kr/mån då det är 50% rabatt de första 3 månader plus 20 extra GB surf för jag. Men jag betalar nu 40kr/mån med 10kr/mån värvningsrabatt så efter 3 mån kommer jag betala 90kr/mån om jag inte värvar fler och får mera rabatter.

Så kom ihåg!

Säg upp ditt avtal 1-3 mån innan bindningstiden går ut eller när du tänker byta mobiloperatör så slipper du en slutfaktura med extra månadskostnader!!!

(Vill du byta till Vimla så gör gärna med min länk så får vi båda 10kr rabatt per månad

https://vimla.se/?201805011008303734 )

Ej sponsrat inlägg.