Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

5 min i hemlöshet (sponsrad video)

Lästid: 2 min

Under helgen har det snöat på många håll i vårt avlånga land och här i Göteborg har vi haft det iskallt.

På tal om kylan, när vi var och slängde skräp i områdets återvinningsrum så utbrast Måns…”här bor nån!”. Det var ett rum längre in i soprummet, på golvet fanns det wellpapp-kartonger och gamla kläder och en filt. Någon bor där eller har bott där, någon har släppt in en hemlös eftersom dörren öppnas med portkod. Det var inte varmare där i soprummet än utanför.

När jag ser sånt tänker jag att jag ska vara glad, att jag har tak över huvudet, sover i min king-size säng med min man och barn som jag älskar och jag kan ta en varm dusch…och ändå klagar att vår spillande nya lägenhet är kall för att fastighetsskötaren inte vrider upp värmen fort nog. Så jag fick köpa mig ett par varma rosa tofflor.

Och jag tänker på de som inte har lika bra som vi. Vi som kan göra som vi vill och har ett hem att komma till och mat på bordet. Här i Göteborg och kring Backaplan är det många hemlösa. Jag undrar ibland vad dessa hemlösa har gjort tidigare och hur de har hamnat där de är idag.

Göteborgs Stadsmission har skapat en video “5 minuter i hemlöshet” där man har låtit göteborgare via Virtual Reality uppleva olika situationer som de hemlösa upplever dagligen som ensamhet, våld, hopplöshet och hjälplöshet. Många blev tagna av videon och tappade ord. De 5 minuterna av deras verklighet räckte för att förstå.

Detta är ett rop och vädjan på hjälp för att Gatljuset, verksamheten för hemlösa vid Götaälvsbronfästet inte finns kvar och de hemlösa har ingenstans att ta vägen i dagsläge. Läget är akut nu när vintern är här. Alla kan göra en god gärning. Alla vi kan bidra till ett nytt Gatljus i Göteborg! 

Detta kan du och jag göra genom att skänka valfritt belopp via gåvoplusgiro 90 01 70-2 eller swisha till 90 01 702. 

(Sponsrat inlägg)

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge