5 & 6 juni

Lästid: 3 min

I Halmstad var vi…och i fredags har vi firat Tildas yngsta faster Anna som har avklarat sin utbildning och har nu en Bachelor of Science dvs en kandidatexamen å kan kalla sig konservator. Det firade vi med champagne som Måns pappa har hämtat från gården i Champagne där han har en andel. Magnumflaskan hade han sparat lika länge som han väntade på att Anna skulle börja plugga och bli klar. Det var en mycket god champagne med fin mousse och inte super krispig. 

  

En magnum är likamed två flaskor vanliga och det räckte till 10 hela glas. 

  

Lördag 6 juni var ju Sveriges Nationaldag och Måns födelsedag! Det firade vi med en stor frukost och sedan glass på World of Riccardo på Möllegården. De gör egna glassar där och folk åker gärna ut till gården bara för att äta glass. 

 

Glass på Riccardo. Måns tog rabarber och körsbär, jag tog hasselnöt och choklad. Tilda en glassked och äta själv mellan oss. Fastrarna tog milkshake.

När vi kom hem så ställde Måns och lagade sin födelsedagsmiddag plus tårta. Carne Asada Tacos från grunden med grillade kött, grönsaker som vårlök, rädissar, pimiento de padron mm. Sedan gjorde jag min pico de gallo och Måns gjorde en grönsalsa på tomatillos (gröna tomater), jalapenos och avocado istället för guacamole. Å så stod Måns mamma och pappa å gjorde mjuka majsbröd på löpande band. 

 

  
   Tilda gillade den gröna salsan på tomatillos och avocado…men creme fraiche var alltid godast. Grillade pimiento de padron, paprika, vårlök och rädisor!

  
Ingen födelsedag utan tårta! Måns gillar att baka sin egen tårta och han valde denna… Roy Fares Magnolia Bakery’s Banana cake från United States of cakes. En riktig fet tårta med 1.5 kg(!) SMÖR!!! Tur att vi var så många som 9-10 pers och bara halva tårtan gick åt. 

Smörkrämen som skulle vara till toppingen hade skurit sig men det räddade vi först med att vispa den över varm vattenbad men det gick inte då det var mycket smörkräm. Sedan tog Måns en liten del av smörkrämen och körde i micron och vispade ihop allting igen. Det funkade mycket bra. 

Man ska inte vispa skiten ur allting eller stressa fram nåt, för det kan gå fort innan allting skiter sig.

Avslutar med en bild när Tilda tittade och klappade kusin nr2 – Bertil!  Det är första gången Tilda kom så nära en levande bebis och hon verkade förstå att det var inte nån leksak. 

 

 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge