Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

48 tim utan sömn 

Lästid: 2 min

Ja livet som tvåbarnsmamma har börjat. Hela söndagen och måndagen har varit i sleeping-mode med bara några blund. Jag nickade till då och då, det blir nog så här framöver. Jag som “aldrig” sover enl. Emma & Jair 😬 när jag plingade de med mina chattmeddelanden. 

Det var toppen att svärmor stannade kvar i söndags och sov över med Tilda som ville också vara med henne hela tiden. Farmor och farfar för hela slanten när de är här och hon dissar mamma totalt. 

  
Första natten här hemma med  “Baby Prim” var som väntad. Hon var ju vaken från att hon tittade ut och somnat till några timmar, sedan ammade jag och hon var duktig på att suga så det var inga problem med sugreflexen. Sedan ville hon bara sova efter att vi träffade barnläkaren kl11:30 och typ sov till och från i 10-11 tim! 

Det var så klart då hon ville vara vaken efter midnatt och äta. Så hej o hå, ammade jag på hela natten höger och vänster. Fröken var inte nöjd och fick ligga på min bröstkorg men icke. Jag satt och ammade och somnade sittande till och från. Sedan när alla var uppe så sov jag en timme mellan 8 och 9 typ. 

Sedan ändrades fröken sin dygnsrytm igår. Att hon sov på förmiddagen och lunch men under eftermiddagen fick jag amma på och oftast ville hon bara snutta och “leka” med bröstvårtorna. Mjölkproduktionen är i alla fall igång och tuttarna är ömma och hårda men det sprutar inte ut mjölk. Som jag har märkt så skriker hon till när hon vill nåt och det mesta har varit för att hon hade småbajsat “bäck”, det svarta bajset nyfödda har…så ett helt blöjpaket gick det åt för en så liten. 

Och när hon är hungrig så suger hon tag för kung och fosterland! Riktig hård men knytna händer och öppna ögon, mycket fokuserad alltså.   Det känns som att mina kommande inlägg och dagar kommer bestå av uppdateringar omkring “Baby Prim” och familjelivet. Hoppas att ni inte har något emot. Nu sover “Baby Prim” men gnyr lite och ropade lite. Hon låter som en mus eller fågelunge med riktig höga toner. Jag får passa på att sova jag också. 

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “48 tim utan sömn 

  1. Men gud vad ljuvlig hon är! Nästan så man blir sugen på en till.

  2. Så kul att få höra hur du har det. Tror man glömt exakt hur det var så bra med en påminnelse. Känner mig helt slut efter en vaken natt med sjukt barn men försöker tänka att det bara är att vänja sig för snart är vi också där med massa vakna nätter igen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge