Yes! Nu börjar det dra ihop sig… på måndag reser vi till Bangkok!

I söndags när vi kom hem till mina föräldrar i Tumba (som ligger 25km söder om Stockholm) sa mamma… “ta våra resväskor! Eran är för små!”…döööh öhöhöhö! Och jag har glott på våra Epic Discovery resväskor i flera dagar nu å tänkte, fan varför köpte inte vi den största storleken! Vi tog de näst-största. Tyckte det var lagom och räckte med att proppa 20kg i dem. Jag får väl knycka en av deras enorma resväskor.

Alltså, när jag reste till Thailand så brukade jag inte ha med så mycket till mig själv. Det har alltid varit massa grejer till andra. En gång hade jag med 2 bag in box viner, olivoljor, massor av choklad och pasta å hade övervikt höhö. Den här gången är det mycket av Tildas saker. Vi packar med lite välling, gröt, blöjor, badblöjor och kläder som hon har fått men inte kunnat använda för att de var lite stora och tunna. Resten finns att köpa och efter lite research så kostar blöjor och modermjölksersättning lika mycket som här i Sverige.

Det som inte finns att köpa eller måste verkligen leta efter är TAMPONGER! Jag säger det igen… TAMPONGER finns inte i Thailand eller så är det svårt att hitta. Min thai-vännina som var i Sverige på besök för nåt år sedan, hon visste inte ens vad det var när en tampong ramlade ut från min handväska. När hon frågade vad det var så sa jag på skoj att det stoppar man upp i näsan ifall man får näsblod… hahaha… skämt åt sidor men allvarligt talat… det finns inte där. Varför? Behöver jag svara på den frågan? Jag tror att man vill inte uppmuntra kvinnor att föra in något… say no more…! Om jag hittar tamponger på hyllorna så hojtar jag till.

I nästa inlägg ska jag försöka sammanställa en packlista. To be continued 🙂