Aah vilken stress på morgonen även vi har bara 5 min till tandläkaren! Prim är supersnorig och Tilda bara allmänt bångstyrig… men vi hann precis dit.


När vi kom dit så fick vi direkt komma in efter att vi checkade in. Tilda fick sitta i tandläkarstolen men hon blev blyg. Så hon fick sitta på mig och efter lite övertalande så vågade hon även öppna och gapade stort för att så att tandsköterskan kunde kika i hennes mun. Vi pratade även om måltider, socker och tandborstningen.

Dette helt mirakulöst att Tilda inte har några tandtroll! Lördagsgodis är ibland inte bara på lördags om vi ska vara ärliga här. Bullar, jos, glass, Nutella, Oboy oj oj… Det var klart att vi skulle få höra att vi måste minska på sockret hit och dit. Vi har lyssnat och noterat.

Jag frågade om Tildas stora mellanrum mellan tänderna. Det är superbra att ha det så! Det är högre risk att tänderna blir täta och svårborstade om de sitter tätt. Det är ärfligt det här med tänder och mina är mycket tajtare nu och svårt att fånigt en tandtråd också.