Hur tänker jag nu? Ger bloggen nytt liv efter att har legat i dvala? Men i alla fall, Gott nytt år till er alla som tittar in här!

Det har hänt en hel del genom åren och jag har medvetet valt att inte skriva om något kring familjelivet och om barnen. Vilka är intresserad av att läsa om barnen egentligen? Jo min mamma 🙂

När jag sa till barnen att jag kanske ska blogga igen, då blev det yeay från barnens reaktioner. De minns att jag hade bilder på de i bloggen och hur mycket paket vi fick hem från olika samarbeten. Sedan startade jag enskild firma och vill fakturera olika företag som ville skicka produkter för exponeringar i bloggen och reklam, då blev det inte så mycket samarbeten längre helt ärligt. Så ja reklam på min bekostnad skall skapas, ger exponeringar, företag kräver siffror men för noll kronor gärna. Och jag tigger inte att få följare eller att folk ska köpa saker av mig då jag inte säger hur lycklig och glad jag är för att få testa olika produkter. Du vill inte veta hur mycket jag har fått slänga under den tiden jag var en mammabloggare. Så jag håller mig till mat och så kan barnen vara med när de själva vill.

Och jo helt ärligt tappade jag lusten efter krävande läsare som oftast råkade hitta till blogg när de sökte på ett recept. Sedan skall dessa ge mig pekpinnar och rättar mig gällande det svenska språket eller om vissa ingredienser eller recept där de anser veta bättre gällande thaimat. Det är bara inte bry sig, absolut.

Så vi har avslutat 2022 med dödsfall och sjukdomar. Barnens älskade farfar somnade in en vecka innan Julafton. Det var redan bestämt att vi alla barnen och barnbarnen skulle fira jul i Halmstad. Det blev också så men att besöka mina föräldrar i Stockholm under mellandagarna blev inte av. Min mamma sa helt ok att inte komma pga situationen men vi tänkte överraska ändå. Sedan har barnen och kusinerna blivit förkylda i omlott. Penny fick feber i 5 dagar till följd av snuva och hosta. Oklart om det var Covid som härjade. Tilda har ont i halsen, snuva och i tanden.

Jag själv har blivit luktkänsligt, särskilt när det är rök och vissa i huset ville ha det varmt och eldade konstant så jag blev illamående och kräkte. Alkoholkonsumtion var rätt liten under denna jul och nyår. Jag slutade dricka alkohol vid kl 22 och vilade fram till 23.45 då jag hade ställt alarm och gick upp för att kolla på fyrverkerier med barnen… i alla fall av de man såg eftersom det var rätt molnigt och regnigt. Typiskt nyårs väder.

Vi kom hem ikväll eftersom båda Måns och jag börjar jobba imorn 2 januari. Barnen är lediga till den 10e och den 12 bär det av till Halmstad igen för begravning fredagen den 13e.

Nyårsmaten då?

Självklart några bilder från menyn. Måns är nu en höjdare på att skaka fina cocktails. Hummer hade vi också få svärmor hade i frysen. De fick hon av vänner som hade fångat själva. Humrarna var rätt så stora runt 1kg och riktig hårda klor som jag fick ta hjälp av en batong till morteln. Räkchips stod jag och friterade i 2tim med minimalt olja i en liten kastrull och kollade på Netflix samtidigt. Till huvudrätt hade vi oxfilemedaljong, hasselbackspotatis och hemvispade bearnaisesås. Efterrätten blev hallonsorbet med en skvätt mousserande vitt vin över, chokladfudge och färska frukter som mango och litchi.

Så hur har ditt år varit och vad ser du mest framemot 2023?