24 mars 2023 – då ska det vara slut med kontanter hos handlarna i Sverige!

Källa: IDG.se ”Kontanter slut datum”

Personligen så betalar jag ALLTID med kort och har sällan kontanter på mig. Nyligen köpte jag ju Heidi Klum designade kläder på Lidl och fick lämna tillbaka lite pga dålig passform. Där fick jag tillbaka pengar i kontanter! Jag blev förvånad att Lidl inte satte tillbaka till kortet. Så nu har jag några hundralappar på mig och förra veckan tänkte jag betala i kontanter på ett café. Tjejen i kassan var inte heller beredd på att jag skulle välja att betala i kontanter än kort.

>>LÄS MER: ”Jag har shoppat Esmara by Heidi Klum på Lidl!”

Jag tycker att det är skönt med kort och Swish MEN nackdelen är ju tekniken. Mobilen kan ha slut på batteri, när det inte finns nät eller när chipen på kortet inte funkar. Då blir man svettig i kassakön eller på restaurangen efter att man har ätit upp en brakmåltid haha! Nej, inte kul.

Källa: Metro

Något ännu värre kan hända… när min bank spärrade mitt enda kort pga en köpavvikelse. De hade koll på mig. Det var rätt, att jag var inte troligt att jag skulle ha köpt en flygbiljett med AirFrance nånstans i Prag plus webbhotell för närmare 8000kr. Vid ett annat tillfälle var det 1 dollar på Sony. Det var förmodligen tvååriga Tilda som tryckte på köpknappen på ett spel i iPad. Det skulle inte ha gått utan lösenordet men nåt fel blev det. Så jag blev utan bankkort i 2 veckor! För att kortet och pinkoden skulle skickas separat. Kastastrof!!!

Så 24 mars 2023 alltså. Kortbetalningarna dominerar ju redan stort, även mobilbetalningar.

Vad tycker du?