Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

2023 är det slut med kontanter?!

Lästid: 1 min

24 mars 2023 – då ska det vara slut med kontanter hos handlarna i Sverige!

Källa: IDG.se ”Kontanter slut datum”

Personligen så betalar jag ALLTID med kort och har sällan kontanter på mig. Nyligen köpte jag ju Heidi Klum designade kläder på Lidl och fick lämna tillbaka lite pga dålig passform. Där fick jag tillbaka pengar i kontanter! Jag blev förvånad att Lidl inte satte tillbaka till kortet. Så nu har jag några hundralappar på mig och förra veckan tänkte jag betala i kontanter på ett café. Tjejen i kassan var inte heller beredd på att jag skulle välja att betala i kontanter än kort.

>>LÄS MER: ”Jag har shoppat Esmara by Heidi Klum på Lidl!”

Jag tycker att det är skönt med kort och Swish MEN nackdelen är ju tekniken. Mobilen kan ha slut på batteri, när det inte finns nät eller när chipen på kortet inte funkar. Då blir man svettig i kassakön eller på restaurangen efter att man har ätit upp en brakmåltid haha! Nej, inte kul.

Källa: Metro

Något ännu värre kan hända… när min bank spärrade mitt enda kort pga en köpavvikelse. De hade koll på mig. Det var rätt, att jag var inte troligt att jag skulle ha köpt en flygbiljett med AirFrance nånstans i Prag plus webbhotell för närmare 8000kr. Vid ett annat tillfälle var det 1 dollar på Sony. Det var förmodligen tvååriga Tilda som tryckte på köpknappen på ett spel i iPad. Det skulle inte ha gått utan lösenordet men nåt fel blev det. Så jag blev utan bankkort i 2 veckor! För att kortet och pinkoden skulle skickas separat. Kastastrof!!!

Så 24 mars 2023 alltså. Kortbetalningarna dominerar ju redan stort, även mobilbetalningar.

Vad tycker du?

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “2023 är det slut med kontanter?!

 1. Jag som går på loppis tar ju inte alla säljare swish eller kort då det inte finns den möjligheten. Dessutom tar det lite för lång tid om man har två småskitar med sig, det är trångt och massor av köpare som vill göra affär gör det till stressmoment. Dessutom som du säger krävs det ju att mobilen är påladdad och att fungerande nätverk finns på plats som går snabbt.
  My recently posted…Te och Mat i kombination med Slottstadens kafé och Min Systers TehusMy Profile

  1. Jaaa haha den Willys jag brukar gå till finns inget nät så jag kan inte ens sms:a Måns och fråga om vi har t ex smör om jag glömmer att kolla eller skriva upp! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge