Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

20 saker vi korta människor förstår

Lästid: 2 min

Jag är kort. Jag är 150 cm lång. Inte nog med att jag är kort, jag ser ung ut också. Jag undrar om jag kommer få visa mitt id-kort tills jag är riktig rynkig, typ när jag är 50 när jag ska handla nåt på Systembolaget.

En lustig händelse som kommer alltid att bli en påminnelse att jag är kort och ser ut som en ungdom var när jag jobbade som modersmålslärare i Lund. Jag besökte mina elever på en gymnasieskola och en lärare skällde på mig i förbi fart. Jag hittade inte till salen vi skulle vara och läraren sade “gå till din klass, rasten är över!” Hon bad om ursäkt efteråt och så klart sade hon också “ni asiater ser yngre ut…” med ett smile. Att ser ung ut men också kort är ingen bra kombination 😛

Det här med killar också. Jag vill i alla fall ha en kille som är längre än mig, så slipper jag ha en pall haha! Jag hade en kille som var 195, det blev too much…bara att dansa ihop funkade ju inte. Sedan en som var 176 cm och det var ok. Måns är 185 cm och jag är nöjd, hoppas att våra barn får lagom långa ben 🙂

Här kommer en lista över de saker som jag tror många korta känner igen sig. 

 1. I rusningstrafik. Du står och luktar på någons armhåla när bussen eller spårvagnen är fullpackad. Du vill bara tuppa av…
 2. Och du är för kort för att nå upp till handtaget ovanför dig, så du får stå och balansera dig som på en surfbräda
 3. Dina fötter når inte ner till golvet när du sitter på en hög stol/soffa
 4. Du har alltid någons bakdel framför dig när du går upp för trappor
 5. Ditt ansiktet krossas mellan din väns bröst när ni kramas.
 6. Folk kramar ditt huvud mer än din kropp
 7. Din partner/vän använder ditt huvud som armstöd.
 8. Din partner får ryggont av att hen måste böja sig för att pussa dig
 9. Du är alltid “så söt” och får en klapp på huvudet (fyi: klappa ALDRIG en thai på huvudet eller någon annan, det är respektlöst)
 10. Folk tror också att du har en kort temperament
 11. Att shoppa kläder är en pina! Dina kläder sitter aldrig bra, dina nya byxor är alltid för långa och kort-kort kjol hamnar vid knäna. Maxiklänning är en mardröm, du sopar golvet med den när du går.
 12. I sängen, tank er 69:an…inte vackert.
 13. Att gå på konsert är inte kul för att alla andra är längre än dig och du ser nada!
 14. På krogen: korta killar drar sig till dig per automatik och du vill ha långa killar gärna ett huvud längre än dig…
 15. När det regnar: Du måste akta dig för att inte slå folk i ansiktet med ditt paraply
 16. Du får springa ikapp när andra går!!!
 17. Måste sitta på en kudde när du kör bil. (Min mamma gjorde det innan hon byte bil)
 18. Att bli modell eller flygvärdinna är bara en dröm som aldrig gå i uppfyllelse om man är kortare än 165 cm
 19. Alla i din familj är längre än dig…jepp i min i alla fall
 20. Måste hoppa eller stå på tå för att nå upp till saker på hylla

Well well, hur ska jag sammanfatta detta…. at least I’m a normal height for an Asian! Bättre än så kan jag inte säga haha!

Listan kan bli ännu längre, har ni något ni vill tillägga så är det bara kommentera 🙂

IMG_1425

5 kommentarer om “20 saker vi korta människor förstår

 1. Pingback: - På Smällen!
 2. underbart! Är själv 1,50 så jag vet hur det är att vara kort.
  Stämmer så väl beskrivningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge